Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Γρίφο» για τις Αρχές αποτελεί η έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι... 

Όλα τα στοιχεία αρχικά έδειχναν πώς πίσω από την επίθεση βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ωστόσο, ο εντοπισμός ενός μασουριού δυναμίτιδας στο σημείο της έκρηξης από τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) αποδυναμώνει αυτό το σενάριο, καθώς η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε τρομοκρατικά χτυπήματα. Για το λόγο αυτό, την ευθύνη για τις έρευνες... 


Έχει αναλαμβάνει η Κρατική Ασφάλεια, η οποία όμως θα βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Το χρονικό της επίθεσης
Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός όπου είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στα γραφεία της εταιρείας Swift Mail Express Courier.
Στο σημείο βρέθηκαν πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας, οι οποίοι έπειτα από έρευνα στο χώρο διαπίστωσαν πως οι άγνωστοι «χτύπησαν» με ένα μασούρι δυναμίτιδας. Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο, προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Η εταιρεία – στόχος
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ταχυμεταφορών που βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» για να στείλει τα πακέτα - βόμβες σε διάφορες πρεσβείες.
Μάλιστα, το Νοέμβριο του 2010 στη συγκεκριμένη εταιρεία, είχε σημειωθεί έκρηξη μικρής ισχύος, όταν ο φάκελος με προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου