Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΕΝΤΕΚΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

roupakiotis-dendiasΜάχη με καλάσνικοφ εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις φυλακές Τρικάλων έπειτα από οργανωμένο σχέδιο απόδρασης ομάδας κρατουμένων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι έντεκα κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν... 

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ταυτόχρονα άτομα που επέβαιναν σε ένα όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τις φυλακές άρχισαν... 


Να πυροβολούν με καλάσνικοφ τους εξωτερικούς φρουρούς.
Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.

Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο φρουρός μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο έτερος φρουρός μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews.gr,  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε καταδίωξη ατόμων που είναι άγνωστο αν πρόκειται για άτομα που επέβαιναν στο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά των φυλακών ή πρόκειται για δραπέτες του σωφρονιστικού καταστήματος.
Στην περιοχή δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που προσέγγισαν το κτίριο για να βοηθήσουν στην απόδραση των βαρυποινιτών.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές προέκυψε ότι έντεκα κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν. Οι κρατούμενοι αυτοί, σύμφωνα με το Υπουργείο ήταν καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.
Να σημειωθεί ότι στις φυλακές Τρικάλων είχε σημάνει συναγερμός και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο. Ο βαρυποινίτης κρατείται τώρα στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων οι εξωτερικοί φρουροί
Στο νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύονται αυτή την ώρα δύο φρουροί των φυλακών Τρικάλων, μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν, από ενόπλους.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων, Μιχαήλ Λοπατατζίδη αυτή την ώρα γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στους φρουρούς ώστε να εκτιμηθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων.
Η αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων βρίσκεται σε συναγερμό.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί που δέχθηκαν οι εξωτερικοί φρουροί από τον περιβάλλοντα χώρο των φυλακών Τρικάλων. Στο βίντεο διακρίνεται το ασθενοφόρο που παραλαμβάνει τους τραυματίες και τους πυροβολισμούς που ακούγονται σε κοντινή απόσταση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν χθες το βράδυ στις φυλακές Τρικάλων έπειτα από το συναγερμό που σήμανε από το οργανωμένο σχέδιο απόδρασης που τέθηκε σε εφαρμογή από ομάδα κρατουμένων. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει ο οδηγός του ασθενοφόρου που έφθασε στις φυλακές για να παραλάβει τους τρεις τραυματίες και ο ιδιοκτήτης καφενείου της περιοχής.
«Πήραμε κλήση από το τηλεφωνικό κέντρο ότι τραυματίστηκε ένας φρουρός.  Στα 500 μέτρα πριν τις φυλακές έπεφταν σφαίρες δεξιά και αριστερά από το ασθενοφόρο.  Σβήσαμε τον φάρο, σβήσαμε τα φώτα συνεχίσαμε με την όπισθεν ενώ πίσω από μας ήταν η ομάδα ΔΙΑΣ», λέει ο οδηγός του ασθενοφόρου και προσθέτει: «οι σφαίρες έπεφταν δεξιά και αριστερά από μας και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν έρχονταν μέσα από τη φυλακή ή απ’ έξω».
Από τύχη γλίτωσε ο ιδιοκτήτης του καφενείου, όταν μία σφαίρα χτύπησε το τζάμι και κατέληξε στον τοίχο ενώ ο ίδιος βρισκόταν μέσα στον χώρο.
«Γύρω στις 8:20 είδαμε κάτι μηχανές της αστυνομίας και μετά από λίγο ακούσαμε έναν θόρυβο.  Είδαμε ότι μία σφαίρα πέρασε από το τζάμι και κατέληξε στον τοίχο», εξηγεί και προσθέτει: «Πριν από ακριβώς ένα λεπτό είχα φύγει από το ταμείο. Βγήκαμε όλοι έξω και ακούγαμε πυροβολισμούς. Μετά μάθαμε τι συμβαίνει στις φυλακές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου