Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

O Σαμαράς σε πλήρη διαφωνία με τους χειρισμούς των Κυπρίων...

Ανήσυχη η Αθήνα παρακολουθεί τη στροφή 180 μοιρών του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος στρέφεται τώρα προς τη ρωσική βοήθεια, ύστερα από παλινδρομήσεις με την ευρωπαϊκή πλευρά που οδήγησαν σε ναυάγιο την ευρωπαϊκή πρόταση για το πρόγραμμα σωτηρίας της Κύπρου.
Κυβερνητικοί κύκλοι με τους οποίους συνομίλησε το iefimerida.gr δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους από τους χειρισμούς της κυπριακής ηγεσίας. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι» σημείωναν χαρακτηριστικά και πρόσθεταν ότι... 


Οι κινήσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Ρωσία δεν είναι αποτελεσματικές και φερέγγυες.
«Ο Μιχάλης Σαρρής συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Αντον Σουβάροφ ο οποίος είχε δηλώσει την προηγούμενη ημέρα ότι δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Κύπρου» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν ότι «το plan B της Κύπρου δεν θα ευδοκιμήσει».

Πληροφορίες από την Κύπρο αναφέρουν ότι η Τρόικα απέρριψε σήμερα το Plan Β της Κύπρου ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε πρόταση να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα σωτηρίας από τα ασφαλιστικά ταμεία της Κύπρου.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν με ανησυχία ότι «οι Ρώσοι για να βοηθήσουν τη διάσωση της Κύπρου θα ζητήσουν βαριά ανταλλάγματα ή θα προτείνουν μεγάλη γεωστρατηγική αλλαγή και αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά».

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι ικανοποιημένη η Αθήνα; Δεν πειράζει, ξύδι να πιεί και θα της περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή