Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο ΑΝΥΠΟΠΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΨΥΧΑΡΗΣ -ΒΗΜΑ -ΣΚΑΝΔΑΛΟΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΙ΄ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΓΚΕΣΤΑΠΟΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η…. ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ…. Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗ ΚΑΤΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...

Σε συνέχεια της ανάρτησης ΗΟΤ DOC: Χουντικός και καταδικασμένος ο διευθυντής της ΝΔ — Γράψε αμετανόητο πολιτικό κάθαρμα και είσαι μέσα!!! είχα σκοπό να προσθέσω και αυτή την ανάρτηση, διότι ο καραχουντικός Φιλιππακόπουλος, δεν ήταν ένας απλά φιλόδοξος νεανίας που παρασύρθηκε από τον χουντικό αυθορμητισμό του και παρότρυνε τη χούντα να κάνει ακόμα χειρότερα, αλλά είναι ένα συνειδητό φασιστικό πολιτικό κάθαρμα, που ποτέ του δεν πρόκειται να αλλάξει. ΠΑΝΤΑ θα βρίσκει και μια χούντα να υπηρετεί.

Ας θαυμάσουμε λοιπόν ένα ωραίο άρθρο (2007) στο ΒΗΜΑ του επίσης χουντικού φιλοσιωνιστή Σταύρου Ψυχάρη. Ο ανύποπτος χρόνος πάντα έχει κέφια!!! Για δείτε...
  

Ενας διεθνής διαγωνισμός ο οποίος ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ και αφορά την προμήθεια τριών σύγχρονων γερανογεφυρών που θα βοηθήσουν το πρώτο λιμάνι της χώρας να αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδά του κρύβεται πίσω από την άρνηση πολλών μελών της διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, όπως ζήτησε ο βασικός μέτοχος του οργανισμού.
Πρωτεργάτης της άρνησης να υποβληθούν οι παραιτήσεις τις οποίες ζήτησε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκης υπήρξε ο κ. Ηλίας Φιλιππακόπουλος, στενός συνεργάτης και εξ απορρήτων του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη, πίσω από τον οποίο στοιχήθηκαν και άλλα μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ, μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος πλέον πρόεδρός του κ. Δημήτρης Σαμόλης.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο κ. Φιλιππακόπουλος επί σειρά μηνών χρησιμοποίησε κάθε νόμιμο και παράνομο τρόπο, για εταιρεία η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπως η ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να μην καταστεί δυνατή η λήψη απόφασης του ΔΣ για την προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού εάν οι προδιαγραφές του δεν άλλαζαν ώστε να προσαρμοστούν στις δυνατότητες της εταιρείας Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ.

Εντολές ερήμην της διοίκησης
Ολα αυτά συνέβαιναν υπό την κάλυψη του κ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππακόπουλο, έδινε εντολές σε προξενικούς λιμενάρχες να διενεργούν για λογαριασμό του και ερήμην της επίσημης διοίκησης του Λιμένος Πειραιώς έρευνες για γερανογέφυρες συγκεκριμένων εταιρειών οι οποίες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον διαγωνισμό και λειτουργούσαν ήδη στα ξένα λιμάνια στα οποία υπηρετούσαν οι λιμενάρχες, ώστε να καταγράψουν και να του αναφέρουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα τα οποία παρουσίαζαν κατά τη χρήση τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιππακόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης ότι για τις αποδόσεις των γερανογεφυρών «η έρευνα έγινε από τους προξενικούς λιμενάρχες κατόπιν εντολής του κ. υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας», ενώ πρόσθεσε ότι είχε αλληλογραφία με άλλον προμηθευτή και συγκεκριμένα με την κινεζική εταιρεία ZPMC, προκειμένου να λάβει απαντήσεις για το κόστος των γερανογεφυρών.
Στο σημείο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Νίκος Αναστασόπουλος εξανέστη και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά ερήμην της επίσημης διοίκησης του οργανισμού, η οποία και είναι υπόλογη απέναντι στους μετόχους και στο Χρηματιστήριο, ενώ υπέβαλε την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Κεφαλογιάννη, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή μιας και θεωρήθηκε ότι ο κ. Φιλιππακόπουλος με τις ενέργειές του καταργούσε στην πράξη τη νόμιμη διοίκηση.

Οι βουλευτικές εκλογές όμως και η αποχώρηση του κ. Κεφαλογιάννη από το ΥΕΝ ανέτρεψαν τα σχέδια του κ. Φιλιππακόπουλου, ο οποίος είχε ταχθεί ήδη από τον Ιούλιο υπέρ της Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ, η οποία με τη σειρά της έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε σύνδεσή της με το όλο θέμα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα της αποδίδονται για ιδιαίτερες σχέσεις με τον εκλεκτό του πρώην υπουργού. Πρόσθεσε δε ότι οι παρεμβάσεις της ήταν νόμιμες και αφορούσαν σε σειρά παρατηρήσεων που έγιναν ως προς τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Τη Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ ωστόσο διαψεύδει ο ίδιος ο κ. Φιλιππακόπουλος, ο οποίος από τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της 31ης Ιουλίου φαίνεται ότι έχει πάρει προσωπικά το θέμα του μη αποκλεισμού της από τον διαγωνισμό, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός του μοναδικού κατασκευαστή στην Ελλάδα» (Απόφαση 187/31.7.07, ΔΣ ΟΛΠ ΑΕ, σελ. 6 ως 7, παρ. 3).
Στόχος του κ. Φιλιππακόπουλου ήταν να αλλάξουν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εν λόγω γερανογεφυρών, μια απόφαση η οποία ελήφθη από την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης παρά τις προειδοποιήσεις του κ. Αναστασόπουλου ότι τα νέα χρονοδιαγράμματα που ζητούσε ο εξ απορρήτων του κ. Κεφαλογιάννη θα προκαλούσαν ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Οι επισημάνσεις του κ. Αναστασόπουλου πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων και σήμερα η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική, καθώς όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί τελικά άγονος και θα επαναληφθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων του ρόλου που έπαιξε ο κ. Φιλιππακόπουλος και όλοι όσοι στοιχήθηκαν πίσω του.

Το σίριαλ Φιλιππακόπουλου 
Οταν την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Βουλγαράκης ζήτησε από τον κ. Σαμόλη, πρόεδρο τότε της διοίκησης του ΟΛΠ, τις παραιτήσεις των μελών της εκπροσωπώντας τον βασικό μέτοχο του Λιμανιού, ούτε καν περνούσαν από το μυαλό του όσα θα εξελίσσονταν στη διάρκεια των επομένων ημερών.
Ο κ. Σαμόλης ως όφειλε ενημέρωσε την ίδια μέρα τα μέλη της διοίκησης του ΟΛΠ για το αίτημα του κ. Βουλγαράκη, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τη δική του παραίτηση. Το παράδειγμα του κ. Σαμόλη ακολούθησαν ο αντιπρόεδρος του ΟΛΠ κ. Χ. Αντωνίου και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γ. Κασιμάτης.
Τις παραιτήσεις τους αρνήθηκαν να υποβάλουν τα μέλη της διοίκησης του οργανισμού κκ. Ηλ. Φιλιππακόπουλος, Γ. Χαιρέτης και Γ. Γαλλιάκης, ενώ παραίτηση δεν υπέβαλε και ο κ. Ν. Φίλιππας, ο οποίος απουσίαζε.

Ο κ. Σαμόλης, στενός φίλος του κ. Φιλιππακόπουλου, βλέποντάς τον να παρακάμπτει άνευ σχολίου το θέμα των παραιτήσεων και να ζητεί να συνεχιστεί η συζήτηση για τον διαγωνισμό προμήθειας γερανογεφυρών, απέσυρε την παραίτησή του και συντάχθηκε στο πλευρό του.
Η άρνηση του κ. Φιλιππακόπουλου και των συν αυτώ μελών της διοίκησης του Λιμανιού να ανταποκριθούν στο αίτημα του βασικού μετόχου έκανε τον γύρο του Πειραιά σε χρόνο ρεκόρ για να φτάσει και στο υπουργικό γραφείο, στο οποίο αρχικά επικράτησε αμηχανία και βουβαμάρα.

Επισήμως, οι συνεργάτες του κ. Βουλγαράκη υπογράμμιζαν ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας παραμένει σταθερός στην απόφασή του να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης του ΟΛΠ, ενώ την ίδια ώρα επικοινωνούσε με τον πρώην υπουργό κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη προς τον οποίο εξέθετε την κατάσταση, ζητώντας του να παρέμβει άμεσα «για να μαζέψει τους δικούς του».
Ο κ. Φιλιππακόπουλος φέρεται να αγνόησε και την παρέμβαση του ανθρώπου που τον ανέδειξε σε παράγοντα, συνεχίζοντας να εμμένει στην απόφασή του να μην παραιτηθεί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ενδοκυβερνητική κρίση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παραιτήσεις κατόπιν θορύβου.
Την επόμενη ημέρα και μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, όλα τα μέλη της διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αφήνοντας μόνο του τον κ. Φιλιππακόπουλο, ο οποίος συνέχιζε να αγνοεί τις εκκλήσεις να υποβάλει και αυτός την παραίτησή του. Εν τέλει, αργά το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης και υπό το βάρος των δυσμενών σχολίων που στρέφονταν κατά της κυβέρνησης για την αδυναμία της να τον ελέγξει, παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ Φιλιππακόπουλου.
Ο εκλεκτός των εκλεκτών του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη, υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αφού προηγουμένως έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση, με το θέμα να φτάνει μέχρι και στο press room και τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο να ερωτάται αν γνωρίζει τι συμβαίνει εδώ και ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Η περίπτωση του κ. Φιλιππακόπουλου και κυρίως η σωρεία των προβλημάτων και των αρνητικών σχολίων που συγκέντρωσε στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια των τριάμισι ετών που βρέθηκε στον Πειραιά αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την προχειρότητα και την επιπολαιότητα με την οποία επιλέγονται από τους υπουργούς της ΝΔ τα πρόσωπα τα οποία επανδρώνουν θέσεις κλειδιά στον δημόσιο τομέα.
 Ο κ. Φιλιππακόπουλος ετύγχανε μιας ιδιότυπης ασυλίας από τη μεριά του κ. Κεφαλογιάννη για την οποία δεν μπορεί να δοθεί καμία λογική εξήγηση. Η ασυλία αυτή όμως επέτρεψε σε έναν συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο να έρθει από το πουθενά και να στρογγυλοκαθήσει μετά βαΐων και κλάδων στην κορυφή του ΥΕΝ για να αναδειχτεί σύντομα σε παράγοντα και ρυθμιστή της τύχης σημαντικών θεμάτων για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ Ο δημοσιογράφος που το έγραψε, έχει «εξαφανίσει» το άρθρο του από τη δικιά του μερίδα, αλλά ο απ΄ όλα ΨΥΧΑΡΗΣ, το έχει σώσει στο γενικό αρχείο του ΒΗΜΑτος και μπορείτε να το διαπιστώσετε στη διεύθυνση http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=184203 κι΄αν το βγάλουν κι΄από εκεί, θα υπάρχει στις προσωρινές σελίδες αποθήκευσης του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου