Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ - Η ΣΦΙΧΤΟΧΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΕΝΕΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ:  Τελικά η Μητέρα Τερέζα δεν ήταν και τόσο αγία - Πολιτική πράξη επεκτατισμού του Βατικανού στα Βαλκάνια η αγιοποίηση της Αλβανίδας Τερέζας...

TEREZA Αλβανή ΚαθολικιάΓια «αμφιλεγόμενες» μεθόδους θεραπείας, «αμφισβητούμενες» πολιτικές επαφές και «ύποπτες» οικονομικές συναλλαγές της Μαρίας Τερέζας (Mother Tereza)  κάνουν λόγο δύο ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και της Οτάβα.

Αφού ανέλυσαν περίπου τριακόσια ντοκουμέντα σχετικά με τη ζωή της Μητέρας Τερέζας, στην έρευνά τους, η οποία δημοσιεύεται στο Journal of Studies in Religion/Sciences, οι δύο ερευνητές δρ, Σερζ Λαριβί και Ζεβενί Σενάρ, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν λεπτομέρειες που εκθέτουν την αλβανικής καταγωγής Καθολική μοναχή, η οποία μετά το θάνατό της το 1997, οσιοποιήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.  Πρώτα-πρώτα, ισχυρίζονται ότι... 


Πολλά από τα ιδρύματα -καλώντας τα «σπίτια για ετοιμοθάνατους»- που είχε δημιουργήσει η Μητέρα Τερέζα, ήταν ακατάλληλα για τους ενοίκους τους εξαιτίας της κακής υγιεινής τους και της έλλειψης τροφής, φροντίδας και φαρμακευτικής αγωγής.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη χρημάτων δεν μπορεί να είναι η αιτία για αυτές τις κακές συνθήκες. Αντίθετα, καθώς η Μητέρα Τερέζα κατά τη διάρκεια της ζωής της είχε συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από φιλανθρωπίες και εράνους, πολλά από αυτά τα χρήματα φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί σε αρκετούς «μυστικούς» τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους φέρεται να διαχειριζόταν η ίδια η μοναχή.

Οι ερευνητές, ακόμη, θέτουν το ερώτημα γιατί, παρά τις δημόσιες προσευχές και τις απεικονίσεις της με παράσημα της Παναγίας, δεν παρείχε καμία άμεση ή οικονομική βοήθεια στα θύματα των πολυάριθμων φυσικών καταστροφών στην Ινδία.
Μάλιστα, επικρίνουν ακόμη τις πολιτικές επαφές της Μητέρας Τερέζας, κατηγορώντας την για την αποδοχή οικονομικών ενισχύσεων από τη βάρβαρη δικτατορία του Ντιβαλιέ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις δολοφονίες πάνω από 30.000 Αϊτινών μεταξύ 1957 και 1986.

Την κατηγορούν επίσης για εξάπλωση μιας σκληροπυρηνικής δεξιάς Καθολικής ιδεολογίας, λέγοντας ότι διέδιδε «υπερβολικά δογματικές αντιλήψεις όσον αφορά, ειδικότερα, στις αμβλώσεις, την αντισύλληψη και το διαζύγιο».

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Κανένας, μα κανένας, ούτε γυναίκα, ούτε άνδρας, δεν έχει φωτογραφηθεί δημόσια, με τόσα πολλά ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, και να χαμογελά …ευτυχισμένος, όσο η Τερέζα. Τα υπόλοιπα, τα πολλά ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ φωτογραφίσματα με μαυράκια και το κουτάλι στο στόμα, είναι η σάλτσα του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ που εφαρμόζει το Βατικανό. Ένας πραγματικά Άγιος άνθρωπος, ΠΟΤΕ δεν κάνει μόστρα – επίδειξη, την όποια δραστηριότητά του. Ο Άγιος άνθρωπος ποτέ δεν αγιάζει τα βρόμικα μέσα χάριν οποιουδήποτε σκοπού.
Ο Άγιος άνθρωπος έχει συστολή και ταπεινοφροσύνη. Όταν η «φιλανθρωπία» γίνεται επιτηδευμένο θέαμα, τότε κάτι άλλο παίζει πίσω από τη κουρτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου