Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ»: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ - Εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και επικοινωνιακά σόου...

Πριν από λίγο καιρό είχαμε διαβάσει στην τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής «Ο Χρόνος», το δράμα ενός μουσουλμάνου συμπολίτη μας, του Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά που κατάγεται από τη γειτονιά των τουρκόφωνων Ρωμά, στον Ήφαιστο της Κομοτηνής. Είναι 49 ετών, ζυγίζει 400 κιλά και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Όταν, λοιπόν, αναδείχθηκε το θέμα του πανελληνίως, εμφανίστηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αμέτ Χατζηοσμάν και δήλωσε ότι το ...τουρκικό κράτος θα αναλάβει τη θεραπεία του.

Έτσι, οργανώθηκε ένα απίστευτο επικοινωνιακό σόου, τουρκικού τύπου... 


Προς εκμετάλλευση του δράματος του συμπολίτη μας. Στον Ήφαιστο έφθασε μέχρι και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκήρ Μποσντάγ, για να επισκεφθεί τον Σερήφ, ενώ τηλεοπτικά συνεργεία από την Τουρκία ήρθαν για να καλύψουν το θέμα. Παρόντες στο «σόου» και κλιμάκιο γιατρών από την Κωνσταντινούπολη καθώς και οι γνωστοί «δημοσιογράφοι» των τοπικών τουρκόφωνων εφημερίδων, οι οποίοι εκθείαζαν την τουρκική παρέμβαση.

Ακόμα και ελικόπτερο ήρθε στην Κομοτηνή. Τουρκικό ασθενοφόρο πέρασε παράνομα (!) τα σύνορα και με τις σειρήνες του στη διαπασών, προκαλούσε εντυπώσεις στους ανυποψίαστους πολίτες.

Η αλήθεια όμως για τον συμπολίτη μας κρύφτηκε με επιμέλεια από τους τουρκόφρονες πολιτευτές και δημοσιογράφους, που ενδιαφέρονταν να προκαλέσουν εντυπώσεις και όχι να σώσουν την υγεία του Σερήφ. Υποσχέθηκαν ότι θα τον θεραπεύσουν στην Τουρκία, τη στιγμή που είναι γνωστό στην ιατρική επιστήμη ότι είναι θανάσιμες οι επεμβάσεις σε παχύσαρκους ανθρώπους. Πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή και εξέτασή του από ειδικούς γιατρούς, να ακολουθηθεί απώλεια βάρους και μικρές επεμβάσεις πάλι προς την κατεύθυνση αυτή, με νέες απώλειες βάρους και στο τέλος, όταν χαθούν τα πρώτα επιθυμητά κιλά, τότε πρέπει να γίνει η καθοριστική χειρουργική επέμβαση.

Κανένας σοβαρός γιατρός δεν πρόκειται να εγχειρίσει κατευθείαν έναν υπέρβαρο άνθρωπο, γιατί γνωρίζει πως κινδυνεύει να τον στείλει στον άλλο κόσμο. Αυτή την ουσιαστική ιατρική γνώση απέκρυψαν οι γνωστοί καλπαζάνηδες της Θράκης, παίζοντας με την υγεία και τη ζωή ενός ανθρώπου, προκειμένου να προωθήσουν τον τουρκικό εθνικισμό μέσα σε μια γειτονιά με Ρωμά συμπολίτες μας.

Η κατάληξη της ιστορίας αυτής έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες. Ο Σερήφ απογοητευμένος από τη συμπεριφορά που του έδειξαν στην Τουρκία γύρισε άρον - άρον στην Ελλάδα.

Στις 18.1.13 έδωσε συνέντευξη στον «Χρόνο» της Κομοτηνής στην οποία δήλωσε ότι στο διάστημα παραμονής του στην Τουρκία όχι μόνο δεν έχασε βάρος, δεν υποβλήθηκε σε επεμβάσεις για παχύσαρκους που του είχαν υποσχεθεί, αλλά έσπασε το πόδι του ενώ προσπαθούσαν να τον μετακινήσουν σε μηχάνημα για εξετάσεις. Ο Σερήφ δήλωσε πως «έκλαιγα κάθε μέρα, ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα, δεν με κάναν τίποτα». Γυρνώντας στην Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ένα πρόστιμο, όλα μαζί 950 ευρώ. Απέναντι στα προβλήματα του αυτά δήλωσε πως το ...πονόψυχο τουρκικό προξενείο τον ενίσχυσε με ...ένα τόνο ξύλα (αξίας 120 ευρώ)! Μεγάλη η χάρη του πολυχρονεμένου Τούρκου προξένου που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο!

Έτσι, ο Σερήφ εκλιπαρεί για ελληνική βοήθεια και ήδη το νοσοκομείο Κομοτηνής κινήθηκε με ιατρικό επιτελείο για να τον βοηθήσει στα νέα προβλήματα υγείας του.
Ως εφημερίδα ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο συμπολίτη μας, και απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ευαίσθητους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, να τον βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου