Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ... ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Παραπεμπτική για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος είναι για τον επιχειρηματία, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο, η Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της μη ακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» της πρώην υπουργού. 

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισάγεται αύριο το θέμα της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του 1 εκατ. δολαρίων, ποσό που δε δήλωσε στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση του 2010) ο Ισίδωρος Κούβελος, (υπόχρεος ως σύζυγος πολιτικού προσώπου).
 
Ο φάκελος ήρθε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη και εκκρεμεί η λήψη της απόφασης... Πάντως η κ. Μπακογιάννη έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να κάνει χρήση της βουλευτικής της ασυλίας, εμμένοντας πως πρόκειται για «στημένη υπόθεση». Θυμίζουμε πως ο εισαγγελέας έχει προτείνει την παραπομπή σε δίκη... 
 
Του επιχειρηματία και συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου για κακούργημα, αναφορικά με την υπόθεση.
 
Με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας έχει ζητήσει να δικαστεί ο Ισίδωρος Κούβελος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες). Πρόκειται για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορά το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να συμπεριληφθεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση 2010).
 
Την αποκάλυψη για το 1 εκατ. δολάρια είχε κάνει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Με εισήγησή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας ζητά την παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αύριο θα ληφθεί απόφαση και για την άρση ή μη, της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου