Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Να μην παρασύρονται από τις φήμες του Διαδικτύου καλούνται οι στρατιώτες στην Κίνα...

Να αγνοούν τις φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο καλεί τους στρατιώτες η κορυφαία εφημερίδα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, σε μία κίνηση ενδεικτική του εκνευρισμού που επικρατεί στο Πεκίνο.

Η εφημερίδα του Απελευθερωτικού Στρατού δεν ανέφερε τις φήμες για αποτυχημένο πραξικόπημα στο Πεκίνο που διαδόθηκαν στο Διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την αιφνίδια αποπομπή του Μπο Σιλάι, ο οποίος διεκδικούσε μια θέση στη νέα κεντρική ηγεσία που θα ανακοινωθεί σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο.

Ωστόσο, ένα σχόλιο στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας δεν αφήνει αμφιβολία ότι η ηγεσία του κόμματος θέλει να πείσει τους στρατιώτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού να αγνοήσουν τις φήμες που θα μπορούσαν να διαβρώσουν την εξουσία του προέδρου Χου Τζιντάο, ο οποίος είναι επίσης αρχηγός του κόμματος και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, η οποία διοικεί το Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό...



Η εφημερίδα καλεί τους στρατιώτες να «αντιστέκονται αποφασιστικά στην επιδρομή κάθε είδους εσφαλμένων ιδεών, να μην διαταράσσονται από τον θόρυβο, να μην επηρεάζονται από φήμες και να μην παρασύρονται από υπόγεια ρεύματα και να εξασφαλίσουν ότι ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περίσταση ο στρατός υπακούει απολύτως στη διοίκηση της κεντρικής ηγεσίας του Κόμματος, στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή και στον Πρόεδρο Χου».

Μολονότι οι φήμες για πραξικόπημα ήταν αβάσιμες, η διάδοσή τους και η ενίσχυση από την κυβέρνηση των ελέγχων στο Διαδίκτυο και οι προειδοποιήσεις να αγνοηθούν οι φήμες έχουν δημιουργήσει νευρικότητα σχετικά με τη σταθερότητα μετά την πτώση του Μπο.

Επιπλέον, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναστατωθεί από ένα άλλο σκάνδαλο διαφθοράς στην περίοδο πριν από την αλλαγή της κομματικής ηγεσίας, λέει ο Τσεν Ζιμίνγκ, ανεξάρτητος πολιτικός ερευνητής στο Πεκίνο.

«Πιστεύω πως αμφότερα τα επεισόδια δημιουργούν εντάσεις και αβεβαιότητα και στις ένοπλες δυνάμεις η περίπτωση του Γκου Τζουνσάν είναι πηγή εντάσεων» δήλωσε ο Τσεν, αναφερόμενος στον αντιστράτηγο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Γκου, ο οποίος κατηγορήθηκε για διαφθορά.

«Πριν από προηγούμενα πρόσφατα κομματικά συνέδρια, το Διαδίκτυο δεν ήταν τόσο σημαντικός παράγοντας και δομικοί παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους ο μεγάλος αριθμός ηγετικών προσωπικοτήτων, αυξάνουν τώρα την αβεβαιότητα» πρόσθεσε ο Τσεν.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου