Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αφήστε τη ρητορική των αντιπερισπασμών - Να απαγγελθούν τώρα κατηγορίες στη θλιβερή μαριονέτα του προδοτικού PSI

Με το που άνοιξε η αυλαία της Εξεταστικής για το Μνημόνιο απασφάλισε κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και με δύο ανακοινώσεις που βρίθουν προσωπικής αγωνίας και πολιτικών ύβρεων, η Χαριλάου Τρικούπη έδειξε καθαρά ότι το επόμενο διάστημα η πολιτική σκηνή θα μυρίζει μπαρούτι...

 

Tην αφορμή της επίθεσης έδωσε η ομιλία Βαρουφάκη στη Βουλή, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι...
«οι όροι του PSI του 2012 ήταν απαράδεκτοι» και ότι, εν πολλοίς, ευθύνονται και για τον σημερινό αποκλεισμό της χώρας από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

(Εμείς να θυμίσουμε στους "ειρηνοποιούς" του ΣΥΡΙΖΑ, πως αν δε θέλει να εξαντλήσει τη ρητορική του σε κινήσεις αντιπερισπασμού εν όψει της μεγάλης κωλοτούμπας, δεν αρκεί να μιλάμε για "απαράδεκτους όρους" του PSI. Ολόκληρο το PSI είναι στη βάση του μια διαδικασία προδοτική, και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να απαγγελθούν άμεσα κατηγορίες στο θλιβερό του πρωταγωνιστή)
Την πραγματική αιτία, ωστόσο, σηματοδοτεί η έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο. Ο απερχόμενος (;) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, έχει ουκ ολίγες φορές εκφράσει δημόσια την αγωνία του για την Εξεταστική. 
Η προσφιλής αφήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας «τα βρήκε» με τον Καραμανλή και «κλείνει το μάτι» στον Γιώργο Παπανδρέου για να καταστήσει τον ίδιο μοναδικό στόχο στην διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για τα Μνημόνια. 
Με κομβικό και καταλυτικό σημείο σ’ αυτή τη διερεύνηση τους – όντως αμφιλεγόμενους – όρους του PSI που έκλεισε επί κυβέρνησης Παπαδήμου και έγινε «σημαία» της θητείας Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.
Καθ’ ότι, δε, το PSI αποτελεί τον, επίσης προσφιλή, στόχο του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, η πρώτη πράξη του πολέμου προσωποποιείται ήδη και το ΠΑΣΟΚ αμύνεται επιτιθέμενο: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική έσπευσε να ξεκαθαρίσει χθες ότι το κόμμα του θα βάζει, ντε φάκτο, συνεχώς στο κάδρο της έρευνας και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Το ξέρω ότι έχετε την πλειοψηφία και θα αρνηθείτε την διερεύνηση. Όμως οι αναφορές θα είναι συνεχείς. Πώς να μην είναι όταν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών είπε τραγικά πράγματα για το PSI;»
Κι αμέσως μετά, για να γίνει ακόμη πιο σαφές το μήνυμα ακολούθησαν δύο οργίλες ανακοινώσεις κατά Βαρουφάκη – δύο ανακοινώσεις, μνημειώδους γραφής και με εμφανή «βενιζέλειο λόγο»: Στην πρώτη, ο υπουργός Οικονομικών καταγγέλλεται ως «γραφικός αποσυνάγωγος στο Eurogroup» που έχει «ευνουχιστεί από τον Πρωθυπουργό», ο οποίος (πρωθυπουργός) και καλείται (από το ΠΑΣΟΚ) να προχωρήσει στην «πλήρη απόσυρσή του».
Στην δεύτερη ανακοίνωση, ο πολιτικός λόγος του ΠΑΣΟΚ αγγίζει όρια υπέρβασης: Ο υπουργός Οικονομικών καταγγέλλεται εδώ για «ακραίο θράσος» και «πολιτική αλητεία» επειδή μιλά για βλάβη των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI, κατηγορείται ότι «ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη» και εγκαλείται για «τζάμπα μαγκιά» και διότι… «γλείφει εκεί που φτύνει»…

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου