Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Εξέγερση Αλβανών - Σε τροχιά διάλυσης τα Σκόπια - Όλες οι εξελίξεις - Βίντεο

Άρχισαν οι συγκρούσεις Αλβανών παραστρατιωτικών και Αστυνομίας- πολλοί νεκροί...


Η κατάσταση είναι τεταμένη μετά από πυροβολισμούς σήμερα το πρωί μεταξύ αλβανικών παραστρατιωτικών μονάδων και της αστυνομίας του... νοτιοσλαβικού κράτους στην πόλη Κουμάνοβο, που βρίσκεται ανατολικά από την πόλη των Σκοπίων.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά από αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με τον εντοπισμό μια ομάδας 50 περίπου ατόμων στην περιοχή της πόλης, που ήταν οπλισμένοι και φορούσαν στολές παραλλαγής.

Πολλοί  έχουν σκοτωθεί και έχουν τραυματισθεί πάνω από 30 άτομα με αρκετούς αστυνομικούς και αμάχους, η περιοχή έγινε πεδίο μάχης και η πρόσβαση στην περιοχή απαγορεύεται στους δημοσιογράφους.

Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί στην πόλη των Σκοπίων για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η δραστηριότητα των αστυνομικών ελικοπτέρων είναι αισθητή πάνω από την πόλη των Σκοπίων (παραβάλω σχετικό βίντεο), ενώ τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει την πόλη του Κουμάνοβο και εδόθησαν οδηγίες στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.




Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά, άρχισε  η εκκένωση των κατοίκων από την αλβανική συνοικία Trimave, όπου γίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των ένοπλων Αλβανών μιας, προς το παρόν, αδιευκρίνιστης ομάδας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εκκένωση των κατοίκων από την πυκνοκατοικημένη συνοικία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Έχουν καεί, ήδη, δύο σπίτια, και ανατινάχτηκαν δύο αλβανικά σχολεία. Οι κάτοικοι απομακρύνονται με οχήματα της αστυνομίας.

Τεταμένη είναι ακόμη ( ώρα 15:00)  η κατάσταση στη γειτονιά «Trimave» της πόλης Κουμάνοβο, όπου κατοικείται από αλβανικό πληθυσμό και εξακολουθούν να ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.




Μέχρι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν διάφορες φήμες για θύματα και τραυματίες, αλλά τίποτε δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Μεταξύ των θυμάτων φέρεται και ο Fadil Fejzullai από το Κουμάνοβο, πρώην μέλος του UCK, ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη αλβανική ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, αναφέρονται αρκετοί νεκροί από την αστυνομία των Σκοπίων, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της γειτονιάς «Trimave» έχει εγκαταλείψει τα σπίτια της και αναζητεί πρόσκαιρη στέγη. Οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή τους.

«Ξυπνήσαμε περίπου στις 4:30 το πρωί, όταν ακούσαμε τρομερές εκρήξεις και πυροβολισμούς.  Τα σπίτια μας σείονταν από τις εκρήξεις και το βαρύ πυροβολικό που χρησιμοποιούνταν. Είδαμε μέλη της ένοπλης ομάδας των Αλβανών που προσπαθούσαν να διαφύγουν, του οποίους  ακολουθούσε η αστυνομία. Έγινε μάχη με σώμα με σώμα σε πολύ μικρή απόσταση από εμάς», είπε ο κάτοικος MAsani,  από το Κουμάνοβο στο πρακτορείο ‘Ιλλυρία'.

Ωστόσο, οι κάτοικοι έχουν τις αμφιβολίες τους και επισημαίνουν ότι είναι σαφές ότι αυτό το σενάριο επινοήθηκε από αυτούς που διέρχονται μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και η αστυνομία βρίσκεται σε κάθε δρόμο και αργά και που ακούγονται πυροβολισμοί.

Αναμένονται εξηγήσεις  από τους κατοίκους, αυτής της γειτονιάς, για τα περιστατικά που συμβαίνουν  μπροστά από την πόρτα τους, επισημαίνει το δημοσίευμα.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου