Τρίτη 5 Μαΐου 2015

"Ανίκητος Στρατός" μόνο ο πατριωτικός στρατός

Σ΄ ένα πόλεμο ο ισχυρός δεν είναι αυτός που έχει τα καλύτερα και περισσότερα όπλα. Είναι αυτός που έχει τους πιο αποφασισμένους μαχητές. Άνδρες και γυναίκες. Κι αν χρειαστεί ακόμη και παιδιά... 

Image

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ένας στρατός ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανίκητος, όσες απώλειες κι αν έχει. Κι αυτός είναι ο πατριωτικός στρατός που...
αμύνεται για να διατηρήσει την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της χώρας που υπερασπίζεται.
Ένας απ΄ αυτούς τους πατριωτικούς στρατούς ήταν και ο Κόκκινος Στρατός που απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι όσο χάλυβα και πυρομαχικά κι αν ρίξεις στο πεδίο της μάχης αν απέναντί σου υπάρχει ένας πραγματικά πατριωτικός στρατός που έχει πιστέψει ότι δίνει μάχη επιβίωσης είναι βέβαιο ότι θα ηττηθείς.

Η ναζιστικη Γερμανία του Χίτλερ είχε δημιουργήσει έναν στρατό που έμοιαζε ανίκητος. Όταν πέρασε τα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης συνάντησε ελάχιστη αντίσταση από ένα στρατό που έδειξε να μην είναι έτοιμος . Μόνο που αυτός ο Κόκκινος Στρατός σύντομα ανασυγκροτήθηκε και κυνήγησε με μανία τις ορδές των ναζί μέχρι το Βερολίνο . Κυριολέκτικά διέλυσε την γερμανική στρατιωτική υπερδύναμη.

Η αντίσταση και η νικηφόρα πορεία του Κόκκινου Στρατού, δικαιλογημένα εορτάζεται κάθε χρόνο με μεγάλες τιμές στη Μόσχα, στις 9 Μαίου. Κι εμείς οι Έλληνες που ξέρουμε καλά από πατριωτικό πόλεμο κατανοούμε την σημασία που δίνουν οι Ρώσοι στο ιστορικό τους κατόρθωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου