Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η σχιζοφρένεια του "αντιρατσισμού" χτυπάει κόκκινο...

Από ότι φαίνεται, η φρενίτιδα του «αντιρατσισμού» ξεπερνάει πλέον τα στενά όρια του πλανήτη μας. Ανήσυχοι «αντιρατσιστές» δεν μπορούν να κλείσουν μάτι καθώς φρικάρουν στην ιδέα μήπως ο πλανήτης Άρης μετατραπεί σε μια «ρατσιστική» «σεξιστική» αποικία λευκών ανθρώπων! Πρέπει να δράσουν τώρα πριν είναι αργά…


"Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να ξυπνήσουμε σε 50 χρόνια και να ανακαλύψουμε ότι ένα μάτσο ηλίθιοι...
#gamergate διοικούν τον Άρη", γράφει ο Martin Robbins σε ένα άρθρο στην Guardian υπό τον τίτλο, «Πώς μπορούν οι μελλοντικές μας αποικίες στον Άρη να είναι απαλλαγμένες από ρατσισμό και σεξισμό;»

[Gamergate είναι μια συζήτηση/διαμάχη που έχει ξεκινήσει από το 2014, σχετικά με τον σεξισμό που φέρεται να υπάρχει στην κουλτούρα των video games. Η εκστρατεία εκπροσωπείται από το hashtag #gamergate στο Twitter].

Ο Robbins εξηγεί ότι μέρος της «ανησυχίας» του προέρχεται από το γεγονός ότι ο εποικισμός νέων εδαφών από τους ανθρώπους είναι παραδοσιακά «καταπιεστικός».

Βέβαια, από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν άνθρωποι στον Άρη, αλλά αυτό είναι μία λεπτομέρεια.

Ο Robins αναγνωρίζει ότι «ο μόνος πληθυσμός στον Άρη που γνωρίζουμε είναι μια χούφτα (διαστημικών) Ρόβερς», αλλά εξηγεί ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο να φρικάρει γιατί «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ξεκινήσει ένας πόλεμος ούτως ή άλλως, πριν τους σύρουμε σε κάποια μορφή δουλείας και καταπίεσης. Αυτό ακριβώς κάνουμε πάντα».

Έτσι, ακόμη και αν δεν υπάρχει πληθυσμός στον Άρη, "χωρίς αμφιβολία" θα "ξεκινήσουμε έναν πόλεμο, έτσι κι αλλιώς". 

Αλλά δεν είναι ο υποθετικός πόλεμος η μόνη ανησυχία του Ρόμπινς. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι οι ταινίες για το διάστημα είναι εξαιρετικά σεξιστικές και ότι αυτό θα επεκταθεί στην πραγματική ζωή στην υποθετική αποικία στον Άρη!

"Για να παραφράσω τον Douglas Adams:«Το διάστημα είναι λευκό. Δεν φαντάζεστε πόσο απέραντα, τεράστια, λευκό είναι. «Είναι επίσης πολύ αρσενικό και ευρωπαϊκό», γράφει ο Robbins.

"Οι γυναίκες στις διαστημικές αποικίες των ταινιών επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζονται ως σέξι κουκλάρες που περιμένουν τους αστροναύτες να περάσουν μαζί τους τη νύχτα. Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να «εξασφαλιστεί η επιβίωση του είδους», συνεχίζει.

Ένα μεγάλο μέρος του άρθρου του Robbins βασίστηκε σε ένα πρόσφατο άρθρο στο ‘The Scientific American’, της εικονιζόμενης Αφροαμερικάνας επιστήμονος, της Dr. Danielle N. Lee, η οποία ισχυρίστηκε ότι η αποστολή στον Άρη είναι μέρος μιας Λευκής ρατσιστικής συνωμοσία εναντίον των Μαύρων.

Στο άρθρο της με τίτλο «Όταν συζητάμε για την επόμενη κίνηση της ανθρωπότητας στο διάστημα, η γλώσσα που χρησιμοποιούμε έχει σημασία», η φερόμενη δόκτωρ επιτίθεται στον Elon Musk(Έλον Μασκ, 43χρονος δισεκατομμυριούχος από τη Ν. Αφρική, ιδρυτής της SpaceX και της Tesla Motors, που οραματίζεται την εγκατάσταση μιας ανθρώπινης αποικίας/ οικισμού στον Άρη), υποστηρίζοντας ότι το σχέδιό του για τον Άρη δεν χρησιμοποιεί τη γλώσσα η οποία είναι αρκετά περιεκτική για τις γυναίκες και τις μειονότητες. «Η διαφορετικότητα, η ένταξη, η πρόσβαση και η ηθική θα πρέπει είναι ένα κρίσιμο μέρος αυτών των συνομιλιών για το χώρο της επιστήμης, της ανακάλυψης, της εξερεύνησης, και ναι των ενδεχομένων ταξιδιών και της μετανάστευσης», λέει η Lee.

ΥΓ. Μιας που μιλάμε για "ρατσισμό", πάντως, ένας άλλος Αφροαμερικάνος, ο Rakim από το Oakland, είχε πει το αμίμητο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: «Οι υπολογιστές είναι ρατσιστικοί γιατί τους κάνουν πολύ δύσκολους στην χρήση. Θα πρέπει να τους κάνουν εύκολους όπως είναι η τηλεόραση, έτσι ώστε οι άνθρωποι στην (μαύρη) κοινότητα να έχουν καλές θέσεις εργασίας. Οι υπολογιστές γίνονται από λευκούς και κινέζους και δεν τους αρέσει όταν προσπαθούμε να πάμε μπροστά»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου