Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Σκόπια: Δεκάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, χθες βράδυ στα Σκόπια, γράφει το βουλγαρικό Κρος...


Η αστυνομία των Σκοπίων, χρησιμοποίησε δακρυγόνα , κανόνια φυσικού αερίου και νερού για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες έξω από το κυβερνητικό κτήριο.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, εν μέσω ισχυρισμών από την αντιπολίτευση ότι... κρύβει το δολοφόνο του Μάρτιν Νεσκόφσκι, ο οποίος μετά από ξυλοδαρμό  από σωματοφύλακα του πρωθυπουργού εξέπνευσε κατά τη διάρκεια μετεκλογικής γιορτής το 2011.

Στο κυβερνητικό κτήριο το χρόνο των διαδηλώσεων βρίσκονταν ο Νίκολα Γκρούεφσκι και η υπουργός Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε αυτό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές ήταν περίπου 3000. Φώναζαν «Δολοφόνοι, δολοφόνοι», έβαλαν φωτιά σε δοχεία απορριμμάτων  και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς που φύλαγαν το κτήριο.

Οι ταραχές διήρκεσαν σχεδόν δύο ώρες, και μετά την επέμβαση ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίοι ήταν σε πλήρη πανοπλία κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας συνεχώς δακρυγόνα  και κανόνια φυσικού αερίου και νερού.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται και σήμερα, τόσο στα Σκόπια, όσο και σε άλλες πόλεις του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου