Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Στον πόλεμο του εκβιασμού και γερμανική εταιρεία φαρμάκου

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Fresenius Kabi Hellas ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προμήθεια ορών στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας... 


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες αναγκάζουν την εταιρεία γερμανικών συμφερόντων να... σταματήσει την προμήθεια έξι βασικών ορών για νοσοκομειακή χρήση, ενώ για τα ενδοφλέβια γενόσημα για χρόνιες παθήσεις τα νοσοκομεία θα τα προμηθεύονται μέσω άλλης εταιρείας.

Ειδικότερα η γερμανική εταιρεία επικαλείται "την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και στη φαρμακευτική αγορά από τις αρχές της χρονιάς και τη μη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κλίματος, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας ". 

Πόλεμος χωρίς σφαίρες
Δεν είναι πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία πιέζει καταστάσεις την ώρα των πολιτικών διαπραγματεύσεων αποδεικνύοντας ότι ο μοντέρνος πόλεμος δεν γίνεται με σφαίρες αλλά με ύπουλα χτυπήματα εναντίον ευπαθών ομάδων. Το 2012 που η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν για την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου η ίδια εταιρεία είχε προειδοποιήσει για απόσυρση φαρμάκων τους φορείς του ΕΣΥ λόγω φόβου "έλλειψης ρευστότητας". 
Χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους ασθενείς "παίζει" το διπλωματικό παιχνίδι αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι αν ομαλοποιηθούν οι πληρωμές από τα νοσοκομεία τότε θα επανεξετάσει αν θα συνεχίσει να προμηθεύει με τα σκευάσματά της τα νοσοκομεία. 
Κρατώντας την πρωτοκαθεδρία σε σκευάσματα που είναι άκρως αναγκαία για την εντερική και παρεντερική διατροφή ασθενών βαριάς μορφής προς το παρόν θα συνεχίσει την προμήθεια αυτών για όσο κρίνει ότι δεν θα κινδυνεύσει το ταμείο της από "αβεβαιότητα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία". Τα συγκεκριμένα σκευάσματα  δεν χρησιμοποιούνται μόνο στα νοσοκομεία της χώρας αλλά είναι και για κατ' οίκον νοσηλεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου