Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Βόμβα! Κατατίθεται μήνυση στον Προβόπουλο και στις διοικήσεις των Τραπεζών...

Αύριο κάνω ένα βήμα που το προετοίμαζα εδώ και ένα περίπου χρόνο. Μήνυση στις διοικήσεις των 4 (μεγάλων και συστημικών) τραπεζών και στον τέως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της κρίσης (20/10/2009 έως 31/12/2012)...


Αντί να αυξήσουν τα δάνεια (ή έστω να τα διατηρήσουν), δαπάνησαν περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα από τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. 

Έτσι, η βόμβα (το κούρεμα των ομολόγων, όπου έχασαν το 75% των κεφαλαίων αυτών) έσκασε στα δικά τους χέρια. Και βέβαια... γνώριζαν τί θα συνέβαινε. Και πρέπει να μάθουμε γιατί προτίμησαν να σώσουν τις γερμανογαλλικές τράπεζες και να καταστραφούν οι ίδιες, χρεώνοντας τελικά το κράτος μας (λόγω της αναγκαστικής ανακεφαλαιοποίησης που ακολούθησε) με περίπου 22,5 δισεκατομμύρια και καταστρέφοντας τους μετόχους τους, αφού λόγω των τεράστιων ζημιών, η τιμή τους υποχώρησε κατά 93% περίπου. 

Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της κοινωνίας και κατά των μικρομετόχων. Κάποιος πρέπει -επιτέλους- να ασχοληθεί μ' αυτό. Και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Θα ακολουθήσουν και μαζικές αγωγές των μετόχων.
Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο.
Yannis Siatras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου