Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων με στολές Σκοπιανών επενέβησαν στο Κουμάνοβο

Η ‘Τέλεγκραφ’ της Σερβίας δημοσιεύει σήμερα ότι  μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων φορώντας στολές της αστυνομίας των Σκοπίων, εξάλειψαν την τρομοκρατική ομάδα στο Κουμάνοβο...


Αυτό επικαλείται το βουλγαρικό ‘Φόκους’ προσθέτοντας ότι... το δημοσίευμα επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα, πάντως, με τη σερβική εφημερίδα, η οποία έχει πηγές από το Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει ότι 102 μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βάση ‘Μποντστίλ’ του Κοσόβου, έσπευσαν  στην περιοχή  της πΓΔΜ.

Οι διπλωμάτες δήλωσαν ότι η Σκοπιανοί αστυνομικοί  δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες, όταν ξέσπασαν οι μάχες επί δύο ημέρες.


«Κατά τη διήμερη μάχη, από την οποία τα θύματα καθημερινά αυξάνονται, έφθασαν στο Κουμάνοβο 102 μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που είχαν φορέσει από πριν στολές αστυνομικών της πΓΔΜ. Πρόκειται για μια ομάδα έκτακτης ανάγκης που στέλνεται σε περίπτωση ακραίων γεγονότων», είπε η πηγή.

Επίσης, σύμφωνα με τον ειδικό στην εγκληματολογία, Ντομπριβόιε Ραντοβάνοβιτς, η επέμβαση των αμερικανών στρατιωτών είναι επιβεβλημένη γιατί τα γεγονότα  στο Κουμάνοβο ήταν πολύ ‘θολά’.

Ο πολιτικός αναλυτής, Μπράνκο Ράντουν, πιστεύει ότι είναι πιθανόν μία μεγάλη δύναμη να οργάνωσε τους Αλβανούς και στη συνέχεια αποφάσισε να ελέγξει την κατάσταση προς το δικό της όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου