Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα με πιθανές διασυνδέσεις με κύκλους σαλαφιστών μαχητών

Τρομοκρατική επίθεση στον ποδηλατικό γύρο Φρανκφούρτης απέτρεψαν οι Αρχές...

Τρομοκρατική επίθεση στον ποδηλατικό γύρο Φρανκφούρτης απέτρεψαν οι Αρχές


Η αστυνομία της Γερμανίας φέρεται να απέτρεψε επίθεση ισλαμιστών ενδεχομένως στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Φρανκφούρτης, την 1η Μαΐου. Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα με...
πιθανές διασυνδέσεις με κύκλους σαλαφιστών μαχητών. Ο άνδρας είχε θεαθεί κατά μήκος της διαδρομής του δημοφιλούς ποδηλατικού αγώνα.

Ο εισαγγελέας Άλμπρεχτ Σρόιμπερ δήλωσε πως μετά από έρευνα στην κατοικία τους βρέθηκαν ένα αυτόματο τουφέκι, 100 σφαίρες, μεγάλες ποσότητες χημικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών και ένα δοχείο γεμάτο βενζίνη.

«Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι καταφέραμε να αποτρέψουμε μια τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πέτερ Μπόιτ ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης.

«Το περιστατικό αυτό μας καταδεικνύει ότι πρέπει να παραμένουμε όλοι σε επαγρύπνηση», πρόσθεσε.

Ο 35χρονος είχε διπλή υπηκοότητα (τουρκική και γερμανική) και ποινικό μητρώο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του κρατιδίου της Έσσης Στεφάν Μίλερ. 

Η γυναίκα του ήταν επίσης τουρκάλα, ενώ τα δύο μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο σπίτι παραδόθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που αποκάλυψε την υπόθεση, αναφέρει στον ιστότοπό της τα μικρά ονόματα του ζεύγους και το αρχικό του επιθέτου τους -Χαλίλ και Σενάι Ντ.

Προσθέτει πως ο Χαλίλ είχε διασυνδέσεις με τους κύκλους των σαλαφιστών στη Φρανκφούρτη και με το δίκτυο αλ-Κάιντα. Δεν αναφέρει την πηγή των πληροφοριών της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου