Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ

Ύστατη έκκληση απευθύνουν οι Βορειοηπειρώτες μετά την πρωτοφανή επίθεση Αλβανών εθνικιστών – τζιχαντιστών που εισέβαλαν στο ελληνικό χωριό Δερβιτσάνη και φώναζαν: «θα σας κάψουμε Χριστιανοί!»...

Βορειοηπειρώτες: Οι Αλβανοί μας απείλησαν και μας έδειραν – Κάντε κάτι

Το περιστατικό συνέβη, μετά το τέλος του επίμαχου αγώνα Σερβίας – Αλβανίας στο Βελιγράδι, όταν κομβόι αυτοκινήτων με Αλβανούς που...
κρατούσαν σημαίες και λάβαρα, μπήκε στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.
«Απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο» καταλήγει η ανακοίνωση της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια.

Όλη η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

Εκφράζουμε την έντονη δυσφορία, αγανάκτηση και ταυτόχρονα την ανησυχία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του συνόλου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ζει στα πάτρια εδάφη, σε σχέση με τη βάρβαρη συμπεριφορά εκατοντάδων θρασύδειλων τραμπούκων, που λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη κρατώντας σημαίες και πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο, με στόχο να προκαλέσουν μειονοτικούς Έλληνες που ζουν εκεί.

Οι Αλβανοί έσπασαν παράθυρα σε καταστήματα και αυτοκίνητα και προπηλάκισαν μειονοτικούς.
Η κατάσταση θα είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο αν δεν είχαν φθάσει οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέτρεψαν τα χειρότερα.
Απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία της χώρας να εξετάσει με την αρμόζουσα προσοχή την κατάσταση και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της φιλήσυχης και ειρηνικής κοινότητας μας.

Δεν δύναται σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάποιοι παρακρατικοί να προκαλούν με όλους τους τρόπους σε μια περιοχή που αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής οργάνωσης και σεβασμού της νομιμότητας και το επίσημο κράτος να αδρανεί.
Απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου