Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΟΥ

Απειλές εκτόξευσε χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς πολιτικούς του αντιπάλους, εάν αυτοί χρησιμοποιήσουν το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα για να υπονομεύσουν την εξουσία του, τονίζοντας ότι «θα τους κόψει τα χέρια»...

«Θα ξαναβάλουμε τον καθένα στην θέση του», δήλωσε ο Ερντογάν ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντα), στην Μαύρη Θάλασσα.
«Οποιοσδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να δημιουργήσει προβλήματα ή να μας στήσει παγίδες στη χώρα αυτή, θα του σπάσουμε τα χέρια», σημείωσε. Σε ομιλία του στη βόρεια πόλη Όρντου, ο Ερντογάν έκανε λόγο για...
συνωμοσία και κατηγόρησε ένα «Κράτος μέσα στο Κράτος» ότι ευθύνεται γι' αυτό το «βρώμικο πόλεμο» που έχει στόχο να τον κηλιδώσει.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους περίπου 50 αξιωματικούς της αστυνομίας που έχει παύσει από την Τρίτη, για «κατάχρηση εξουσίας», στην προκειμένη περίπτωση ότι δεν ενημέρωσαν την προϊστάμενη πολιτική αρχή για την έρευνα σε βάρος της.
Όπως μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου διοικητή της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης Σελαμί Αλτινόκ ήταν να απαγορεύσει στους δημοσιογράφους την είσοδο στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
 
Νέες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη
Την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού και δακρυγόνων εναντίον περίπου 10.000 αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι έκαναν πορεία για τα πολεοδομικά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και μια έρευνα για που συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό που καλούσαν την κυβέρνηση του Ερντογάν να παραιτηθεί.
Μάλιστα, ορισμένοι από τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη κρατούσαν κουτιά παπουτσιών για να υπενθυμίσουν την υπόθεση διαφθοράς, καθώς στο σπίτι του διευθύνοντα συμβούλου της Halkbank βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. δολάρια, κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών.
Μια ευρεία υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των γιων του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και του υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, όπως και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της δημόσιας τράπεζας Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν.

Ο Ερντογάν έχει καταγγείλει την έρευνα αυτή για διαφθορά, η οποία γίνεται τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στη χώρα, ως έργο "σκοτεινών συμμαχιών" και έχει υποσχεθεί πως θα ξεσκεπάσει τους εμπλεκόμενους.
Προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στη διοίκηση της αστυνομίας και έχει ήδη απαλλάξει από τα καθήκοντά τους δεκάδες αστυνομικούς διοικητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου