Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η εφημερίδα New York Times δημοσιεύει ένα βίντεο που δείχνει Σύρους αντικαθεστωτικούς να εκτελούν εν ψυχρώ επτά στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίοι είναι δεμένοι πισθάγκωνα...

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η βαρβαρότητα των Σύρων ανταρτών θέτει δίλημμα στη Δύση» με το οποίο ουσιαστικά παίρνει θέση για τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, προειδοποιώντας την αμερικανική κυβέρνηση αλλά και όσους βουλευτές υποστηρίζουν το σχέδιο Ομπάμα να προσέξουν ποιους θεωρούν συμμάχους και ποιους ενισχύουν. Ο διοικητής ακούγεται να...
Διαβάζει ένα κείμενο: «Εδώ και πενήντα χρόνια είναι σύντροφοι στη διαφθορά. Ορκιζόμαστε στον Άρχοντα του Θρόνου πως θα πάρουμε εκδίκηση». Μόλις ο διοικητής τελειώνει τον όρκο οι αντικαθεστωτικοί ανοίγουν πυρ κατά των αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times το βίντεο προέρχεται από έναν αντικαθεστωτικό, ο οποίος αποχώρησε αηδιασμένος από τις δολοφονίες. «Με αυτό το βίντεο φαίνεται πως πολλοί αντικαθεστωτικοί έχουν υιοθετήσει πρακτικές εξίσου βάρβαρες και ανελέητες με του καθεστώτος, το οποίο προσπαθούν να ανατρέψουν», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

* Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες


Η εφημερίδα συνεχίζει επισημαίνοντας πως «το βίντεο έχει γυριστεί τον Απρίλιο και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αύξησης των ληστών, των απαγωγέων και των δολοφόνων» στο χώρο των αντικαθεστωτικών. Το βίντεο αποτελεί επίσης και ένα μήνυμα, προς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που αναγνωρίζει ως συμμάχους τους αντικαθεστωτικούς, αλλά και σε ορισμένα μέλη του Κογκρέσο, όπως ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, που ζητούν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη των ανταρτών. 
Όπως επισημαίνεται στη New York Times ένα μέρος των αντικαθεστωτικών έχει συμμαχήσει ανοιχτά με την Αλ Κάιντα, πρόκειται κυρίως για τις εξτρεμιστικές ομάδες «Αλ Νούσρα» και «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας». Παράλληλα αναφέρεται πως σε πολλές περιοχές συνυπάρχουν «αντικαθεστωτικοί και κακοποιοί». Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες οι ΗΠΑ να ενισχύσουν τη λάθος πλευρά, τους «ισλαμιστές εξτρεμιστές και τους κακοποιούς».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο διοικητής που διαβάζει τον όρκο είναι ο Abdul Samad Issa, ένας 37χρονος γνωστός με το προσωνύμιο «θείος», καθώς δύο από τους αναπληρωτές του είναι ανίψια του. «Η ύπαρξή του δείχνει τον κίνδυνο» αναφέρει η New York Times, σημειώνοντας πως το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ένας πρώην βοηθός του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου