Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ... Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται επικίνδυνα και οι ευθείες βολές που δέχθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκαλούν μετασεισμούς και στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν βγει παρά με λίγες "γρατζουνιές" από την σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάποιοι λένε ότι απειλείται ακόμα και η συνοχή της ίδιας της κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε σήμερα στην Κ.Ο. αποφασισμένος να αντικρούσει όλα όσα του καταλογίζουν για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έθεσε όρους για να δεχθεί να πάνε τα μέτρα προς ψήφιση στην Βουλή, αλλάζοντας έτσι την ατζέντα.


Ο κ. Βενιζέλος αμφισβητήθηκε έντονα από τον βουλευτή Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος ανάρτησε στο διαδίκτυο ολόκληρη δήλωση όπου ζητούσε όχι ονομαστικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι χειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ χωρίς υπεκφυγές!
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Μπόλαρης πιθανότατα να εννοούσε όχι τον κ. Βενιζέλο αλλά τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Το άλλο σκηνικό έντασης μέσα στην Κ.Ο. ήταν μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Χρυσοχοϊδη με αφορμή..


Την απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να πάνε τα μέτρα προς ψήφιση στην Βουλή αν δεν κλείσει όλο το πακέτο οριστικά. Μάλιστα είπε με έμφαση ότι πρέπει να υπάρξουν δυο προϋποθέσεις για να ψηφιστούν: Η παράταση για δυο χρόνια και η ρήτρα αντικατάστασης.

Τότε ήταν που εξεμάνη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και αναφερόμενος στους όρους Βενιζέλου είπε: 'Πρόεδρε, εάν αυτό που είπες για τα μέτρα είναι αλλαγή στρατηγικής διαφωνώ και δεν την στηρίζω!"


Ο Απόστολος Κακλαμάνης ωστόσο τάχθηκε στο πλευρό Βενιζέλου λέγοντας: "Θα δυσκολευθώ να ψηφίσω τα μέτρα εαν δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θέτει ο πρόεδρος."


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ευρωπαίου αξιωματούχοι θεωρούν ότι η νεα γραμμή Βενιζέλου δεν πρόκειται να περάσει. Η στρατηγική, λένε, δεν θα αλλάξει εύκολα. Η τρόικα είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την πολιτική που έχει χαραχθεί από την πρώτη στιγμή. Δηλαδή, πρώτα τα μέτρα στην Βουλή, ψήφισή τους και μετά πολιτική διαπραγμάτευση.


Επίσης, ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες στους διαδρόμους της ΚΟΜΙΣΙΟΝ ότι το θέμα της Ελλάδας ενδεχομένως να μην συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής!


Αμφισβήτηση και από την ΔΗΜΑΡ
Δεν έχουμε πειστεί από τα όσα έχουν πει οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ και οι απορίες μας μεγεθύνθηκαν, δήλωσε σήμερα ο Νίκος Τσούκαλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΜΑΡ.

Πρόσθεσε ότι οι απαντήσεις δεν ήταν σαφείς, σημειώνοντας ακόμη ότι κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει σωστή διαχείριση του αρχείου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου