Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ESTELLE

Ισραηλινοί κομάντος εχουν ανέβει στο σκάφος, 31 μίλια από τις ακτές της Γάζας - To σκάφος κατευθύνεται στο λιμάνι του Ασντότ - Δείτε τι έγραψαν νωρίτερα στο twitter ακτιβιστές μέσα απο το πλοίο - "Το σκάφος αναχαιτίστηκε απο το ισραηλινό ναυτικό", αναφέρει ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών - Ανάμεσα στους επιβαίνοντες 5 Ελληνες μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Ολα τα ονόματα πολιτών και βουλευτών που βρίσκονται στο σκάφος... 

Το φινλανδικό πλοίο Estelle που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο σκάφος έχουν ανέβει κομάντος των ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων ενώ έχει χαθεί κάθε επικοινωνία.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων οι κομάντος ανέβηκαν στο πλοίο χωρίς όπλα και δεν έχινε καμία χρήση βίας. Το σκάφος οδηγείται στο λιμάνι του Ασντοτ. Ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο μεταδίδουν μέσω twitter πως... 


Tουλάχιστον  τρία πολεμικά πλοία του Ισραήλ έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση κατά του Estelle.
«Το Estelle δέχεται επίθεση αυτή τη στιγμή, μόλις έλαβα μήνυμα (από τους επιβαίνοντες στο πλοίο) μέσω τηλεφώνου», δήλωσε η Βικτόρια Στραντ εκπρόσωπος του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα- Σουηδία» με έδρα τη Στοκχόλμη.

«Οι επιβάτες μας είχαν πει νωρίτερα ότι τους ακολουθούσαν (ισραηλινά) πολεμικά πλοία», διευκρίνισε η Στραντ.

Σύμφωνα με τον Drod Feiler, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδία", το Estelle δέχτηκε επίθεση στις 10:15CET (11:15 ώρα Ελλάδας). Πέντε ή έξι σκάφη του ναυτικού περικύκλωσαν το Estelle. Στρατιώτες, φορώντας μάσκες προσπαθούν να ανέβουν στο πλοίο. Η επίθεση έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα (στίγμα: Ν31 25 Ε033 45). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου