Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑ... ΓΙΑΤΙ Μ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΠ ΕΞΩ???

Βολές ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ... Αντιδράσεις που όπως κξαι να τις δει κανείς, απλως επιβεβαιώνουν τον τίτλο της ανάρτησης ως παράπονο του Βενιζέλου. 

Τελικά ζήλεια δεν υπαρχει μόνο μεταξύ κατεργαραίων... Υπάρχει και μεγαλουργεί και στη συνομοταξία του δωσιλογισμού. 

Με σκληρή γλώσσα τοποθετήθηκε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, τόσο για το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μέρκελ, όσο και για την στάση του κ. Κουβέλη, ο οποίος αρνήθηκε να παραστεί στις συναντήσεις. Από τα βέλη του ΠΑΣΟΚ δεν γλίτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι «παραμένει εγκλωβισμένος στις εσωτερικές του αντιθέσεις και διαφωνίες του για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας». Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι... 


Η επίσκεψη της καγκελαρίου βοήθησε την εθνική υπόθεση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές της Ιπποκράτους, η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου «δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Και υπογραμμίζουν ότι η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, απλά «εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».

Οι ίδιες πηγές εμφανίζονται ενοχλημένες από την αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα της αξιοπιστίας, την οποία τώρα ανακτά η Ελλάδα, αλλά και με τη διαφωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την παρουσία και των τριών πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση οι ίδιες πηγές ανέφεραν:

«Όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Περιμένουμε πάντα την έκθεση της τρόικας και εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το ύψος, το περιεχόμενο, και τη χρονική κλιμάκωση του πακέτου των μέτρων. Αυτό οδηγεί κάπου, μόνον αν υπάρχει το ευρύτερο πλαίσιο για το οποίο μιλά σταθερά και επίμονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ως προς το ζήτημα της αξιοπιστίας, θεωρούν ότι το κορυφαίο επιχείρημα της χώρας, είναι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τα δυόμισι τελευταία χρόνια, με συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως το αναγνώρισε και η κ. Μέρκελ. Και προσθέτουν ότι αυτό πρέπει να προβάλει διεθνώς η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τη διαφωνία του Φ. Κουβέλη να παραστούν και οι άλλοι δύο αρχηγοί στη συνάντηση, έλεγαν ότι «είναι κρίμα που ο κ. Κουβέλης δεν θέλησε να εμφανιστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνηση και να υποστηρίξουν από κοινού, σε μια συζήτηση με την κ. Μέρκελ, την εθνική στρατηγική». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου