Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Η ελληνική Δικαιοσύνη και ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τίμησαν το αίμα των αθώων νεκρών. Αφησαν ατιμώρητες τις εκατόμβες και δεν διεκδίκησαν τα 500 δισ. ευρώ που μας οφείλουν οι Γερμανοί από την περίοδο της Κατοχής...

Το Σαββατοκύριακο έκανε τον γύρο του κόσμου η εντυπωσιακή είδηση για «το ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ δύο χωρών που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα στον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η κόντρα που ξεκίνησε όταν η Ιταλία αποχώρησε από τον Αξονα, μεσούντος του Μεγάλου Πολέμου, συνεχίζεται στα δικαστήρια.

Ο Αλφρεντ Στορκ (89χρονος σήμερα), πρώην Γερμανός στρατιώτης, παραπέμπεται σε δίκη από τη στρατιωτική Εισαγγελία της Ρώμης. Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι η συμμετοχή στη σφαγή, στην Κεφαλλονιά, Ιταλών στρατιωτών και αξιωματικών που ήταν αιχμάλωτοι των Γερμανών. Αυτό το μακελειό στην Κεφαλλονιά το 1943 αποτέλεσε τη σεναριακή βάση για τη γνωστή σε όλους ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι». Ο Στορκ τότε ανήκε στον Λόχο Ορεινών Καταδρομών της Βέρμαχτ και κατηγορείται... 


Από την ιταλική Δικαιοσύνη ότι πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών. Ολοι τους ήταν μέλη της μεραρχίας Σκουϊ και βάσει των διεθνών συνθηκών έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Στορκ έχει απολογηθεί για την υπόθεση στα γερμανικά δικαστήρια, τα οποία δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη, θεωρώντας ότι υπαίτιοι για τις εκτελέσεις ήταν οι αξιωματικοί που έδωσαν τις εντολές και όχι οι στρατιώτες που τις εκτέλεσαν.

Οι Ιταλοί δικαστές έχουν διαφορετική άποψη και η υπόθεση θα κριθεί στο ακροατήριο.

Οι Ελληνες, διαβάζοντας τις συγκλονιστικές εξελίξεις σε μια υπόθεση που... σέρνεται επί σχεδόν 70 χρόνια και αναλογιζόμενοι την εντιμότητα, το ήθος και το πατριωτικό φρόνημα των Ιταλών δικαστών, δεν μπορούν παρά να προβαίνουν σε πικρές συγκρίσεις.

Η ελληνική Δικαιοσύνη και ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τίμησαν το αίμα των αθώων νεκρών. Αφησαν ατιμώρητες τις εκατόμβες και δεν διεκδίκησαν τα 500 δισ. ευρώ που μας οφείλουν οι Γερμανοί από την περίοδο της Κατοχής.

Είναι ύψιστη προτεραιότητα και υποχρέωσή μας το ιστορικό χρέος να εξοφληθεί στο ακέραιο. Αν δεν τιμήσουμε την ιδιότητα του ανθρώπου και του Ελληνα πολίτη απαιτώντας τα δέοντα, τότε θα «ξοφλήσουμε» εμείς...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου