Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΜ ΠΩΣ...

Μπερλουσκόνι: «Η Γερμανία να συναινέσει ή να φύγει από την ευρωζώνη»... 

Μια... ανορθόδοξη πολιτική πρόταση για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους στη Γηραιά Ήπειρο έκανε Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε η Γερμανία να εγκαταλείψε την ευρωζώνη, αν δεν συμφωνήσει στην πρόταση της ΕΚΤ να κόψει περισσότερο νόμισμα.

Μιλώντας στους βουλευτές και τους γερουσιαστές του κόμματός του, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας του και ολόκληρης της Ευρώπης, και προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση:

«Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε με δύναμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίσει να τυπώνει νόμισμα. Διαφορετικά, ας αρχίσουμε να τυπώνουμε νόμισμα εμείς, με το νομισματοκοπείο μας».
«Δεν είχα ξαναδεί ποτέ μια τόσο σοβαρή κατάσταση. Ο κόσμος δεν έχει ελπίδες, είναι σοκαρισμένος από το πώς περιγράφεται το μέλλον: με μελανά χρώματα», πρόσθεσε ο Καβαλιέρε.

Μάλιστα, ο κ. Μπερλουσκόνι... 


Επιτέθηκε μέσω facebook στη Γερμανία, την οποία κάλεσε να συναινέσει στις αξιώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να τυπώσει περισσότερα ευρώ και να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη των μελών της ευρωζώνης αλλιώς να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
«Η ΕΚΤ θα πρέπει να μετατραπεί στον τελικό εγγυητή του δημοσίου χρέους για τα μέλη της ευρωζώνης και να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ παραμένοντας ωστόσο στην ΕΕ ή να ζητήσουμε από τη Γερμανία να φύγει εάν δεν συμφωνεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Μπερλουσκόνι, του οποίου το κόμμα εξακολουθεί να κατέχει την πλειοψηφία στο ιταλικό κοινοβούλιο, κάλεσε τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να αλλάξει πολιτική γραμμή και να αντιμετωπίσει σθεναρά την ΕΚΤ.

Σε ότι αφορά, τέλος, το πολιτικό του μέλλον, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήγησε ότι «είναι στην διάθεση του κόμματός του--του Λαού της Ελευθερίας--όχι όμως ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή πρωθυπουργός. «Όχι ως μεσοεπιθετικός ή επιθετικός, αλλά ως προπονητής» είπε χαρακτηριστικά.

IEFIMERIDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου