Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Το χρήμα... Ο Δούρειος Ίππος... Η άλωση...

Τα τελευταία χρόνια μαίνεται ένας ιδιότυπος πόλεμος για την πολλαπλή αποδόμηση της χώρας. Έχουν άραγε πετύχει τον τελικό τους στόχο; ΟΧΙ, γιατί είμαστε δύσκολος λαός. Όμως αν εξακολουθούμε να εφησυχάζουμε τα πράγματα θα αλλάξουν...

Αποτέλεσμα εικόνας για δουρειος ιππος η παιδεια

Ειδικού συνεργάτη 

Έχουν πετύχει διάλυση και διάβρωση τόσο σε άψυχο αλλά και σε έμψυχο υλικό σε μεγάλο βαθμό. Γίνεται συνάμα μεγάλη προσπάθεια για διάβρωση των μελλοντικών μας γενεών. Πως; Σε αυτή την περίπτωση πλέον στοχεύουν στην παιδεία... Στην διαμόρφωση της προσωπικότητας της νέας γενιάς, μέσω της...
εκπαίδευσης και των λειτουργών της. 

Θέσεις και χρήμα.
Ο μορφωμένος πλέον δεν είναι ο ακέραιος χαρακτήρας που ελέγχει το πάθος του για χρήμα και θέση (Άλλος ένας μύθος αυτός, που έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια). 

Την τελευταία περίοδο, εντείνονται οι πιέσεις στους εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία, στα πλαίσια των θρησκευτικών, ηθών και εθίμων άλλων θρησκειών ακόμα και από την ευαίσθητη ηλικία της Γ΄ δημοτικού, σε μαθητές των οποίων ο χαρακτήρας διαπλάθεται πολύ πιο εύκολα. 

Πρέπει να μάθουν; Σίγουρα ναι... Να μάθουν... Να ενημερωθούν... Αλλά όχι να διαβρωθούν... Όχι να παραδοθούν σε διεργασίες που αποσκοπούν στον συνειδησιακό τους εκφυλισμό (και όχι μόνο) στο όνομα μιας υποτιθέμενης "ανοικτής αντίληψης" ή οποία στην ουσία της είναι απολύτως στρατευμένη.  

Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να ενημερώνονται μεν αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία και αφού πρώτα θα έχουν κατανοήσει τα δικά μας ήθη και έθιμα, σύμφωνα και με τις Συνταγματικές επιταγές. 

Τι θα γίνει με παιδιά άλλων θρησκειών; 
Να μεριμνήσει το κράτος για κάτι διαφορετικό μιας και προβλέπεται να μην παρευρίσκονται στο μάθημα των θρησκευτικών εφόσον δεν το θέλουν για λόγους συνειδησιακούς. Το κράτος το οποίο οφείλει πριν απ όλα να κατανοεί, να αντιλαμβάνεται και κυρίως να σέβεται, τα συνειδησιακά προβλήματα των παιδιών ΚΑΙ της Ελληνικής οικογένειας.

Διακηρύσσεται επίσης, πως επιδιώκουν και την πλήρη ένταξη των προσφύγων -μέσω του σχολείου- στον κοινωνικό ιστό της χώρας, ώστε μελλοντικά να καθίσταται ευκολότερη και η επαγγελματική τους ενσωμάτωση.  

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουν επιστρατεύσει και προβολές επιλεγμένων ταινιών με συγκεκριμένους ανθρώπους από εξειδικευμένες πηγές. 

Θα πρέπει πλέον μικροί και μεγάλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί αλλά και απαιτητικοί αναφορικά με τα δικαιώματα μας και τα κεκτημένα μας. Ακόμη και τα πάθη των ανθρώπων δεν διστάζουν να τα  εκμεταλλευτούν, και επιμένουν να τα χειρίζονται με καταστροφικό τρόπο προς όφελος και για την συστηματική προβολή του κοινωνικού μοντέλου που επιχειρούν πάση θυσία να επιβάλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου