Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Βόρεια Μακεδονία... Κόρινθος... Και άλλα κουλά στη Γεωγραφία της μειοδοσίας

Ακολουθώντας λοιπόν την προτροπή και συμβουλή του λαμπρού και χαρισματικού μας πρωθυπουργού προς τους μαθητές, "να διαβάσουν λίγη ιστορία", είπαμε και εμείς να βάλουμε ένα χεράκι ώστε βοηθήσουμε λιγάκι .... την "πατριωτική" συμφωνία των Πρεσπών, .... κόντρα και απέναντι στα ... εθνίκια...

(Από παρουσίαση του A. Kρασανάκη)

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Πάμε λοιπόν
  • «Εστίν με ουν Ελλάς και η Μακεδονία ….. » (Στράβων Γεωγραφικά, 7).
-Ο Ηρόδοτος (στα εδάφια Α, 57- 58 και Η 43) αναφέρει ότι οι Δωριείς (όπως οι Σπαρτιάτες, οι Μακεδόνες, οι Κορίνθιοι κ.α) οι Ίωνες (Αθηναίοι), οι Αιολείς (Θεσσαλοί) και οι Αχαιοί (Αργείοι) είναι τα...
πρώτα φύλα που αποκόπηκαν από τους Πελασγούς και αποτέλεσαν ξέχωρο έθνος, το Ελληνικό.
  • Η Απάντηση στους Πρέσβεις των Περσών, από τον αντιβασιλέα και μετέπειτα βασιλιά των Μακεδόνων Αμύντα: 
-«Ακόμη στο βασιλιά που σας έστειλε κάντε γνωστό πως ένας Έλληνας, ο αντιβασιλέας των Μακεδόνων, σας καλόστρωσε τραπέζι και κρεβάτι…. (Ηρόδοτος Ε, 20 ),
  • Απάντηση του βασιλιά των Μακεδόνων, Αλέξανδρου Α’ προς στους Αθηναίους: 
-«Άνδρες Αθηναίοι, δεν θα έλεγα αυτά τα λόγια, αν δεν φρόντιζα υπερβολικά για όλη την Ελλάδα εν γένει, γιατί και εγώ, ο Αλέξανδρος Α’ της Μακεδονίας, είμαι Έλληνας από παλαιά και δε βαστά η ψυχή μου να βλέπω την Ελλάδα υποδουλωμένη αντί ελευθέρας»… (Ηρόδοτου Ιστορία, βιβλίο Θ’, 45)
  • Το μήνυμα του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, προς τον βασιλία των Περσών Δαρείο ήταν: 
-«..Οι πρόγονοί σας ήρθαν στην Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα και μας προκαλέσατε μεγάλες συμφορές, χωρίς να έχουν κάνει κανείς από εμάς κανένα κακό. Τώρα που εγώ έγινα βασιλιάς των Ελλήνων, πέρασα στην Ασία, για να εκδικηθώ τις δικές σας αδικίες….» (Αρριανός Β 14, 4). (προσωπική σημείωση: Αυτό το "και στην υπόλοιπη Ελλάδα, χαλάει την σούπα, διότι καταδεικνύει ολοκάθαρα πως η Μακεδονία ήταν μέρος της Ελλάδας)

Α!!! Για να δούμε και την ‘’μακεδονική ‘’ γλώσσα!!!
  • Ο Λίβιος -Ρωμαίος ιστορικός- μέσα από τα κείμενά του μας αναφέρει: 
-«…οι Αιτωλοί, οι Ακαρνανοί και οι Μακεδόνες, άνδρες ομοίας γλώσσης, ενωμένοι ή χωρισμένοι λόγω ασήμαντων αιτιών οι οποίες εμφανίζονται από καιρού εις καιρόν…» (Λίβιος, Ιστορία της Ρώμης, βιβλίον ΧΧΧ παρ. ΧΧΙΧ).
(σημ. γράφοντος: Γιαυτό και την… καθαρή «μακεδονική» γραφή την βλέπουμε πάνω στο «μακεδονικό» νόμισμα (βλ. εικόνα)
  • Επίσης
Ο Φίλιππος Β’ ( πατέρας του Μ. Αλέξανδρου), Ίδρυσε για πρώτη φορά στον Ισθμό της Κορίνθου το Συμβούλιο των Ελλήνων και λόγω λόγω της ικανότητάς του, οι υπόλοιποι Έλληνες το ανακήρυξαν ηγεμόνα τους.
  • (Αααα!! Μία ερώτηση. Η Κόρινθος πέφτει προς … Σκόπια πλευρά?)
-Το χειμώνα του 338 /337 Π.Χ. , μετά τη μάχη της Χαιρώνιας, …. ο Φίλιππος Β’ καλεί τους Έλληνες στον Ισθμό της Κορίνθου και τους ζητά από τη μια να πάψουν τις μεταξύ τους πολέμους και από την άλλη να ενώσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις με εκείνον επικεφαλή, ώστε να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες, οι οποίοι παρά τις ήττες τους στο Μαραθώνα, Σαλαμίνα κ.λπ. συνέχιζαν και ανακατεύονταν στα ελληνικά πράγματα.
  • Μετά την ίδρυση της Πανελλήνιας συμμαχίας από το Φίλιππο, οι Πέρσες έβαλαν ανθρώπους τους και τον δολοφόνησαν, ώστε να μη γίνει η Ελλάδα μεγάλη δύναμη.
  • Μετά την δολοφονία του πατέρα του ο Αλέξανδρος συγκαλεί το συμβούλιο των Ελλήνων στην Κόρινθο -που είχε ιδρύσει ο πατέρας του- και ζητά να εκστρατεύσει αμέσως στην Ασία και να τιμωρήσει τους Πέρσες, για τη δολοφονία του πατέρα του.
«Εις δε τον Ισθμον των Ελλήνων συλλεγέντων, και ψηφισαμένων επί Πέρσας μετ’ Αλέξανδρου στρατεύειν, ηγεμών ανηγορεύθη» ( Πλουτάρχου, Αλέξανδρος 14)

Σπυρος Καμπιωτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου