Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Γι' αυτές τις βόμβες δεν μιλάει κανείς...

Στόχος τρομοκρατών οι ναοί. 537 επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοπούλες!!!...
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η τρομοκρατική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ δικαιολογημένως κυριαρχεί από χθές στην ειδησεογραφία, καθώς αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης. 

Ολως τυχαίως, όμως, χθες εδόθη στην δημοσιότητα και μία έκθεσις της Γ.Γ Θρησκευμάτων για το επίπεδο της θρησκευτικής ελευθερίας στην... πατρίδα μας καθώς και για τα περιστατικά βίας σε θρησκευτικούς χώρους το 2017. 

Η Εκθεσις, την οποία υπογράφει ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, περιέχει συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία για τις επιθέσεις που εδέχθησαν οι Ιεροί Ναοί το 2017 από ομάδες αντιεξουσιαστών, από αλλοδαπούς υπηκόους, από μετανάστες που φιλοξενούνται στους καταυλισμούς της Μόριας αλλά και από διαρρήκτες του ποινικού δικαίου.

Η αύξησις των επιθέσεων κουκουλοφόρων, ροπαλοφόρων, αναρχικών, και άλλων στοιχείων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοπούλες, λοστούς, σιδερόβεργες, διανοίξεως τούνελ, αναγραφές υβριστικών συνθημάτων με το αρχικό Α εντός ιερών Ναών ξεπέρασε κάθε όριο εντός του 2017.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, τρομοκρατικές οργανώσεις ανέλαβαν την εύθύνη για την πραγματοποίηση χτυπημάτων με βομβιστικούς μηχανισμούς σε Εκκλησία των Εξαρχείων με προκηρύξεις τους σε γνωστές ιστοσελίδες (καταχωρούνται στην Εκθεση).
Ως και εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών έγινε εντός Εκκλησίας.
Οι επιθέσεις κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και άλλων χριστιανικών δογμάτων, σημείωσε αύξηση 157% εν συγκρίσει με το 2016.

Στο στόχαστρο των δραστών ετέθησαν Μητροπόλεις, Εκκλησίες, παρεκκλήσια και θρησκευτικοί χώροι, κυρίως στην Ηπειρο, στην οποία σημειώθηκε ρεκόρ επιθέσεων (άνω των 30) της Μακεδονίας και της Αττικής.

Η μανία των δραστών , η οποία βεβαίως δεν έγινε ποτέ πρωτοσέλιδο ή κυρίως θέμα τηλεοπτικού σταθμού, είχε στο επίκεντρό της τα πάντα: λάβαρα - δωρεές της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη σε εκκλησία στο Παγώνι Ιωαννίνων, κλοπή και κάψιμο Σημαίων ελληνικών και βυζαντινών, σύλλησις εικόνας της Παναγίας την οποία πέταξαν στο πάτωμα και ποδοπάτησαν, κλοπή εικόνων του 18ου αι. ξήλωμα τέμπλων, αναγραφές ρατσιστικών συνθημάτων και συνθημάτων μίσους κατά των Χριστιανών!

ΕΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου