Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ατζέντης... Καρατσεκαρισμένο

Στην τοποθέτησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , επεσήμανε, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Σέρβο Πρόεδρο:...


«Παίρνουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες για να μετατρέψουμε τη συμπάθεια των δυο λαών (σ.σ. ελληνικού και σερβικού) σε πράξεις. Πρέπει να δώσουμε θετική προοπτική και να αναρωτηθούμε αν η...
πολιτική της αδράνειας μπορεί να δώσει προοπτική”. “Αντιθέτως, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική μπορεί να δώσει προοπτική. Για μας τα Βαλκάνια είναι οικονομικά ζωτικός χώρος και το ίδιο η Ελλάδα για τις άλλες Βαλκανικές χώρες”. 

“Πιστεύω στο όραμα της διαβαλκανικής συνεργασίας και προσβέπω στην προοπτική να ξεκλειδώσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που δίνει η περιοχή μας.” “Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Κοινοβούλια των χωρών μας (σ.σ. Ελλάδας και πΓΔΜ) θα προχωρήσουμε σε τριμερή συνεργασία για την αναβάθμιση του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου ως διαμετακομιστικών κέντρων και μετά να προχωρήσουμε στο σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας»

«Στόχος μας είναι η πρώτη διεθνής συμφωνία που θα συναφθεί από τη γειτονική μας χώρα με τη νέα της ονομασία, να είναι ανάμεσα στις τρεις χώρες, την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, όπως θα ονομασθεί σε λίγο καιρό, έτσι ώστε να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς έναν σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια, το Βελιγράδι και από εκεί τη Βουδαέστη, που θα φέρει χρονικά πιο κοντά την Ελλάδα και τη Σερβία και θα έχει εξαιρετικά ευνοϊκές συνέπειες για το εμπόριο, τον τουρισμό, τους δεσμούς μας στην περιοχή αλλά και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια» 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου