Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Στο μικροσκόπιο των Αμερικανών οι πάσης φύσεως διωγμοί των Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα

Να υπενθυμίσουμε πως περισσότεροι από 200 κάτοικοι της Χειμάρρας διαθέτουν ΚΑΙ Αμερικανικό διαβατήριο...


Στην αμερικανική ατζέντα έχει µπει το θέµα της αρπαγής των περιουσιών µελών της ελληνικής µειονότητας στη Χειµάρρα από την αλβανική κυβέρνηση. Οι καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες σε βάρος των οµογενών βρίσκονται στο µικροσκόπιο της αµερικανικής πρεσβείας στα...

Τίρανα τέσσερα χρόνια τώρα, ενώ το 2014 ενηµερώθηκε για το θέµα που φούντωσε πριν από λίγες µέρες και ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.


Όπως καταγγέλλουν οι οµογενείς, το επεισόδιο της περασµένης Τρίτης µε το συνεργείο που προσπάθησε µε σκαπτικά µηχανήµατα να γκρεµίσει τον περίβολο ελληνικών ιδιοκτησιών είναι στο πλαίσιο ενός οργανωµένου σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρµογή, µε πρόσχηµα την τουριστική ανάπλαση της περιοχής, η κυβέρνηση του Εντι Ράµα.

Στόχος, όπως καταγγέλλουν, είναι η υφαρπαγή των περιουσιών τους, ενώ οι αυθαιρεσίες σε βάρος τους έχουν ξεκινήσει από το 2014. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις τους οι οµογενείς δήλωσαν αποφασισµένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο τους, ενώ αύριο οργανώνουν παράσταση διαµαρτυρίας στο δηµαρχείο της περιοχής. 

Το καλοκαίρι του 2016 ο Εντι Ράµα παρουσίασε στους κατοίκους της Χειµάρρας ένα σχέδιο για την «τουριστική ανάπλαση» της παραθαλάσσιας περιοχής όπου είχαν πατρογονικές περιουσίες µέλη της ελληνικής µειονότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου