Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο Ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και να δυναμώσει τον αγώνα του για να αποτραπούν περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» 
με αφορμή την πυραυλική επίθεση σε βάρος της Συρίας

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» καταδικάζει με το πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας κατά της Συρίας, μια επίθεση που έγινε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, και  με πρόσχημα, σκηνοθετημένες δήθεν χημικές επιθέσεις, όπως ακριβώς έγινε με το Ιράκ και την Λιβύη παλαιότερα...


Η σημερινή επίθεση στη Συρία, ήταν αναμενόμενη αλλά και απολύτως ενδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις των εμπλεκομένων.

Η δήθεν «επίθεση με τα χημικά», υπήρξε το βολικό πρόσχημα για μια ακόμη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων της συλλογικής ασφάλειας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Η πραγματική επιδίωξη των πρωταγωνιστών, είναι... η κλιμάκωση μέσα από επιλεκτικά χτυπήματα, με τρόπο και σε έκταση ικανά ώστε να προκληθεί η ενεργοποίηση των ισχυρών παραγόντων που εμπλέκονται στο ασταθές περιβάλλον της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να δρομολογηθούν ευρύτατες γεωστρατηγικές ανατροπές, που θα οδηγήσουν στον επανακαθορισμό του γεωπολιτικού χάρτη της επόμενης μέρας.

Όλα όσα προηγήθηκαν αυτής της επίθεσης, αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωσή της, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο όλα εκείνα για τα οποία προειδοποιήσαμε τις προηγούμενες ημέρες και ώρες.

Πρώτον: Το Διεθνές Δίκαιο οδηγείται στην απόλυτη κατάρρευση, και μαζί του αποκαθηλώνεται πλήρως και ο πυρήνας των κανόνων της συλλογικής ασφάλειας, με τον ΟΗΕ να παραμένει δια του Γενικού του Γραμματέα, απαθής θεατής των εξελίξεων αυτοπεριοριζόμενος σε εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεύτερον: Το ΝΑΤΟ το οποίο υποτίθεται ότι δεν ανέλαβε την πατρότητα της συγκεκριμένης επίθεσης – ελλείψει σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας – έσπευσε να θέσει υπό την προστασία του το όλον εγχείρημα δια των δηλώσεων του Γενικού του Γραμματέα του κ. Στόλτενμπεργκ, αποδεικνύοντας πως οποιεσδήποτε περί του αντιθέτου προσεγγίσεις, δεν αποτελούν παρά ολέθριες αυταπάτες.

Τρίτον: Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης, με δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σπεύδει να παρασταθεί στο πλευρό των επιτιθεμένων κρατών, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την «ανθρώπινη τραγωδία» στο καθεστώς της Συρίας, στην Ρωσία και στο Ιράν και με την ελληνική κυβέρνηση να μην διαχωρίζει την θέση της από την ιταμή αυτή δήλωση.

Τέταρτον:  Τα νυχτερινά πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποδεικνύουν πως και η βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά στο πλαίσιο των αναγκών της πυραυλικής επίθεσης, αλλά και από τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ώρες - και τις οποίες ουδείς διέψευσε - προκύπτει πως και μια ευρύτατη υποδομή εντός της Ελληνικής Επικράτειας, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενσωματώθηκε στον συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό (ενδεχομένως και στο πλαίσιο μιας γενικότερης γενικής δοκιμής) αποδεικνύοντας πως οι διαβεβαιώσεις που είχαν προηγηθεί περί δήθεν «μη ύπαρξης σχετικού αιτήματος από τους Αμερικανούς», ήσαν απλώς φληναφήματα και ανακριβείς ισχυρισμοί.

Έτσι, ειδικά για τη χώρα μας, που αυτές τις μέρες θρηνεί τον χαμό ενός πολύτιμου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων στον ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου, και που υφίσταται της συνέπειες ακόμη και αυτής της ανήθικης κλιμάκωσης της επιθετικότητας από τη μεριά της Τουρκίας, η «διπλή πολεμική απειλή» για την οποία είχαμε προειδοποιήσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, δεν βρίσκεται μόνο «εντός των τειχών» αλλά η περαιτέρω κλιμάκωσή της προσλαμβάνει και νέες επικίνδυνες διαστάσεις, αφού…

Και η εμπλοκή της στην πολεμική επιδρομή σε βάρος της Συρίας υπήρξε άμεση και σαφής. Αλλά…

Και η κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας επεκτείνεται και στον τομέα της Διεθνούς Διπλωματίας, αφού με επιστολή της στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, και αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, αμφισβητεί «ευθέως και πλήρως» την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου,«αφανίζοντας» ουσιαστικά τις δύο χώρες από τη γεωπολιτική ενότητα του Αιγαίου και της Ν.Α Μεσογείου.

Αποδεικνύεται έτσι γι’ ακόμη μια φορά, πως τα παραμύθια περί της δήθεν «θωράκισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας» ως αποτέλεσμα και της δουλοπρεπούς στάσης απέναντι στις απαιτήσεις των Αμερικανονατοϊκών συμμάχων, όχι μονάχα δεν ευσταθούν, αλλά καθημερινά μετουσιώνονται σε πανάκριβο τίμημα το οποίο καλούμαστε να πληρώσουμε στο πλαίσιο αυτής της καθ’ όλα ετεροβαρούς και επικίνδυνης σχέσης.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», επισημαίνει ότι οι τρεις επιτιθέμενες χώρες, αναλαμβάνουν και την ευθύνη να απορροφήσουν τα κύματα προσφύγων που θα δημιουργηθούν από την νέα επίθεση.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», καλεί γι’ ακόμη μια φορά την  Ελληνική κυβέρνηση, να εγκαταλείψει αυτές τις ψεύτικες αιτιάσεις, και να διαχωρίσει άμεσα και με σαφή τρόπο τη θέση της από τους επιθετικούς σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών, καταδικάζοντας απερίφραστα την πυραυλική επίθεση σε βάρος της Συρίας.

Την καλούμε να δηλώσει με απόλυτη κατηγορηματικότητα, πως δεν θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων (βάσεων) από οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής Επικράτειας, για την περαιτέρω κλιμάκωση αυτών των επιθετικών ενεργειών.

Καλούμε τέλος των Ελληνικό λαό σε εγρήγορση, γιατί ΚΑΙ τα παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αιγαίο, στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Ν.Α Μεσόγειο περνούν σε φάση πολύ επικίνδυνης όξυνσης, αλλά ΚΑΙ γιατί η εκβιαστική επιτάχυνση των διαδικασιών στις οποίες σύρεται η χώρα, προκειμένου να κλείσουν οι διπλωματικές και γεωστρατηγικές «τρύπες» στη Βαλκανική, δρομολογούνται σε κατεύθυνση που θα σηματοδοτήσουν για τον τόπο μας και νέες ανεπίτρεπτες εθνικές υπαναχωρήσεις.

Η Π.Γ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου