Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Οι Γυφτοβούλγαροι των Σκοπίων, οι Τουρκομογγόλοι της Άγκυρας και ο Ιπποκράτης

Τελικά οι γυφτοβούλγαροι της FYROM, είναι η κορυφή του παγόβουνου... Μετά τον Όμηρο, τον Ηρόδοτο και τους Ίωνες φιλοσόφους, τώρα τούρκεψε και ο Ιπποκράτης!!!... 


Αποκαλυπτήρια λοιπόν στην Μούγλα της Μ. Ασίας, απέναντι από την Ρόδο, του αγάλματος του… «Τούρκου» φιλοσόφου και επιστήμονα, Ιπποκράτη, που σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήταν «άνθρωπος του Αιγαίου», δηλαδή τουρκικής καταγωγής, που μάλιστα είχε σαν δασκάλους, γνωστούς τούρκους γιατρούς (;;;) 


Σύμφωνα με τους τούρκους, ο “πατέρας” της Ιατρικής Επιστήμης, είναι ο «Τούρκος» Ιπποκράτης, στο όνομα του οποίου έχει θεσπιστεί ο παγκόσμιος όρκος, που δίνουν οι νέοι ιατροί σε όλο τον κόσμο, πριν αρχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους. Βέβαια, το θέμα της τουρκοποίησης του Ιπποκράτη δεν είναι καινούργιο. Για πρώτη φορά προβλήθηκε έντονα το 2000, όταν τότε με την ετήσια έκδοση του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, «Υγεία 2000», αναφέρθηκε, ότι “ο Ιπποκράτης ήταν μαθητής του… μεγάλου Τούρκου Δασκάλου Ιατρού, Αναχαρσίς – Χότζα”! 

Σύμφωνα με τις αναφορές της επίσημης τουρκικής έκδοσης, ο Αναχαρσίς ήταν…Τούρκος και άνηκε σε μια τουρκική φυλή, που ονομάζονταν Σακά, (νεροκουβαλητάδες), όπως ήταν οι Οσμανλήδες, οι Σελτζούκοι, οι Ουϊγούροι, Καραχάνοι, Καρλούκοι και...
άλλες τουρκικές φυλές, που κατά καιρούς, όπως υποστηρίζουν οι ιστορικές θεωρίες των Τούρκων, έχουν ζήσει στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας. Η περίεργη αυτή θεωρία υποστήριζε επίσης, ότι πριν από τον Ιπποκράτη υπήρξαν τρεις διάσημοι…Τούρκοι ιατροί- δάσκαλοι της Ιατρικής, οι Αναχαρσίς, Αμπαρίς και Τοκσαρίς, (τα ονόματα δίνονται με την τουρκική προφορά). Από αυτούς, ο Αναχαρσίς, ο οποίος ήταν η κορυφή Ιατρικής, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις, έζησε… στην Αθήνα και εκεί είχε διδάξει την ιατρική. 

Ένας από τους μαθητές του Αναχαρσίς- Χότζα (προ Μωάμεθ!!!!!!!!!), ήταν και ο γνωστός πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης. Σύμφωνα με το Κέντρο Ιστορικών Ερευνών της Άγκυρας, οι …Πελασγοί, οι Μινωΐτες της Κρήτης και στην συνέχεια οι Μυκηναΐοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες, ήταν όλοι…πρόγονοι των σημερινών Τούρκων, ενώ η δημοκρατία του αρχαίου Αιγιακού πολιτισμού, του Ιωνικού πολιτισμού, ήταν προϊσλαμικής τουρκικής προέλευσης. Και, βέβαια, οι Ίωνες φιλόσοφοι, όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος ποιητής Όμηρος ή Ομέρ, ήταν και αυτοί τέκνα …τουρκικών φυλών!. Κατά το ίδιο Κέντρο, Τούρκοι δημιούργησαν τον… Μινωικό πολιτισμό στην Κρήτη, την περίοδο 2.200-1.750 π.Χ. και οι Μινωϊτες με την σειρά τους εκπολίτισαν την Πελοπόννησο. Έτσι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός βρίσκονταν κάτω από την ισχυρή επίδραση της μινωικής Κρήτης. Επομένως όλοι οι προελληνικοί πολιτισμοί, ο Μινωικός, ο Αιγιακός και ο Μυκηναϊκός, ήταν δημιούργημα της …Τουρκίας.... 

Τις απόψεις αυτές υιοθέτησε και ο Τουργκούτ Οζάλ στο περίφημο ιστορικό του έργο, που γράφτηκε το 1986, όπου ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας είχε ισχυριστεί τα έξης: «Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι οι Πελασγοί, που βασικά αποτελούνταν από μικρασιατικούς πληθυσμούς, ήταν οι πρώτοι εκπολιτιστές όλων των περιοχών της λεκάνης του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και των νησιών της Κρήτης και της Ελλάδας, διατηρώντας παράλληλα την Ανατολία σαν κέντρο τους». Και ο Όμηρος…”τέκνο της Ανατολίας και των Τούρκων”! Αλλά το πιο ενδιαφέρων σημείο των τουρκικών θεωριών, που ενστερνίστηκε επίσημα και ο Οζάλ, ήταν το κεφάλαιο για την καταγωγή του Ομήρου: «Ο Όμηρος αποτελεί ένα τυπικό μικρασιατικό φαινόμενο. Δηλαδή, δεν είναι ένα προϊόν του ελληνικού πολιτισμού, αλλά του Ιωνικού, δηλαδή του… μικρασιατικού-τουρκικού»! Σύμφωνα με την τουρκική επιχειρηματολογία: 
1) Ο Όμηρος ήταν, είτε από την Σμύρνη, είτε από τον Κολοφώνα, οπότε ήταν… Μικρασιάτης, και όχι Έλληνας. 
2) Ο Όμηρος δείχνει στην Ιλιάδα μια συμπάθεια για τους Τρώες, τους Μικρασιάτες, το Αιγαίο και την Ιωνία. Περιγράφει τους Αχαιούς σαν αγροίκους και σκληρούς και ειρωνεύεται τους θεούς τους, ενώ φαίνεται να είναι οπαδός των μικρασιατικών θρησκειών με τα ομαδικά τους συμπόσια και όχι των ανθρωποθυσιών και ζοωθυσιών των Ελλήνων. 
3) Ο Όμηρος επηρεάστηκε από το έπος του Γιλγαμές της Μεσοποταμίας και πιο συγκεκριμένα από την μετάφραση του στα Χετιτικά, ή ύπαρξη της οποίας αποκαλύφθηκε με την ανεύρεση του σχετικού κειμένου στις ανασκαφές του χετιτικού ανακτόρου στην Χαττούσα, (το σημερινό Μπογάζκιοϊ), στην κεντρική Ανατολία». 

Με αυτόν τον τρόπο ο Οζάλ και οι συνεργάτες του οικειοποιήθηκαν τον “πατέρα” της Ιατρικής, Ιπποκράτη και τον πρώτο ποιητή της Ελλάδας και της Ευρώπης Όμηρο, καθιστώντας τους τέκνα …της Ανατολίας και των Τούρκων! Μάλιστα, αποκορύφωμα όλων αυτών αυτών των ισχυρισμών ήταν το “απόφθεγμα” του Οζάλ, το οποίο διδάσκεται ακόμα και σήμερα στα τουρκικά πανεπιστήμια : «Ο Όμηρος, ο συμπατριώτης μας, άρχισε από την Ανατολία στον 9ο αιώνα π Χ. εκείνο, που αργότερα θα ονομάσουν εσφαλμένα Ελληνικό Θαύμα».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου