Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Οι ήρωες της επανάστασης απαντούν στο Φίλη για τα περί κατασκευής καινούριου έθνους

Ο υπουργός παιδείας ανέφερε στο μήνυμα του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ότι το 1821 κατασκευάστηκε ένα καινούριο έθνος…

της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού


Ας δούμε τι λένε αυτοί που έκαναν την επανάσταση και ποιες πράξεις έκαναν τα νομοθετικά όργανα του αγωνιζόμενου έθνους που δείχνουν σε ποιο έθνος ανήκαν.

Ο Κολοκοτρώνης όταν ο Άγγλος ναύαρχος Χάμιλτον του είπε ότι πρέπει να κάνουν συμβιβασμό με τους Τούρκους και η Αγγλία να μεσιτεύσει απάντησε...

«Ο Βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμιά συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινό πόλεμο με τους Τούρκους και δυο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα. Με είπε ποία είναι η βασική φρουρά του ποία είναι τα φρούρια. Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι Κλέφτες και τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά».

Το πολιτικόν σύνταγμα της Ελλάδος του 1827 αναφέρει….
«Έως ότου δημοσιευθώσι Κώδικες, οι Βυζαντινοί νόμοι και οι παρά της Ελληνικής Πολιτείας δημοσιευμένοι νόμοι έχουν ισχύν».

Αν και θα αρκούσε η γνώση της σύνδεσης τους με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία που από Ρωμαϊκή έγινε Ελληνική για να καταδείξει την διαχρονική...
συνέχεια του Ελληνισμού, αρκετοί ήρωες ήξεραν και την σχέση τους με την αρχαία Ελλάδα.

Ο Κολοκοτρώνης αναφέρει στον λόγο που εκφώνησε στην Πνύκα το 1838….
«Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοι μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν»

Η σημαία που πρότεινε ο Ρήγας Φεραίος για την Ελληνική Δημοκρατία είχε στο κέντρο το Ρόπαλο του Ηρακλή και τρείς σταυρούς.

Οι Έλληνες, δεν μιλούσαν μόνο για την συνέχεια του έθνους, δεν την εξέφραζαν μόνο στις πράξεις των νομοθετικών συνελεύσεων, αλλά την αποτύπωναν κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο και στις σημαίες που πρότειναν για την μελλοντική κρατική οντότητα μετά την απελευθέρωση.

Κανένα έθνος δεν κατασκευάστηκε το 1821. Το επί 400 χρόνια υπόδουλο έθνος που δεν σταμάτησε ποτέ να επαναστατεί, κατάλαβε ότι κανείς ξένος δεν θα του φέρει το σεφέρι, οργανώθηκε καλύτερα χάρη στον πατριωτισμό και την αγάπη για το έθνος Ελλήνων του εσωτερικού και του εξωτερικού και διεκδίκησε την ελευθερία του, που δυστυχώς την έδωσε το 1824 πριν την διασφαλίσει οριστικά, στην ακαθαρσία της Ευρώπης. Από τότε μέχρι σήμερα, με την εξαίρεση του Καποδίστρια, κυβερνούν μετριότητες και προδότες που έφτασαν στο σημείο να βλέπουν κατασκευασμένα έθνη. Εξηγήσιμο, η ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας, που ήξεραν τους δικούς τους προγόνους, πουλήθηκε πριν κερδηθεί οριστικά.

Μόνο αν αποφασίσουμε να την πάρουμε πίσω θα νικήσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε από το 1821και συνεχίζεται ακόμα με διαρκείς ήττες εκτός από μικρά διαλείμματα.. Βαλκανικοί, έπος του 1940, που δεν είχαν όμως στέρεες βάσεις και γι αυτό δεν οδήγησαν στην οριστική νίκη. Δεν είναι αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου