Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πόθεν το αίσχος των εθνοσωτήρων μας

Δέκα βουλευτές δεν κατέθεσαν δήλωση Πόθεν Έσχες - Άλλοι 31 δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κινητή ή ακίνητη περιουσία! - Ακόμη 9 “εντοπίσθηκαν” από τους ορκωτούς λογιστές να έχουν ελλείψεις σε παραστατικά και καλούνται να προσκομίσουν συμπληρωματικά έγγραφα - Είκοσι βουλευτές και ευρωβουλευτές δήλωσαν μηδενικές καταθέσεις...

Το φιάσκο των πόθεν έσχες - Υπουργοί και βουλευτές δεν μπορούν να δικαιολογήσουν περιουσίες και καταθέσεις - Οι 110 `ύποπτες` περιπτώσεις

Μπορεί τα... φώτα της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες να έχουν πέσει πάνω στον Αλέξη Μητρόπουλο και τον Παύλο Χαϊκάλη, αλλά...
αρκετοί βουλευτες φαίνεται πως έχουν... ανοιχτούς λογαριασμούς, που αναμένεται να μπουν στο "μικροσκόπιο" αμέσως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το οικονομικό έτος 2012 και τα όσα έχει αναφέρει η Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, οι υπόχρεοι να καταθέσουν εκείνη την χρονιά δήλωση πόθεν έσχες ήταν 704 πολιτικά πρόσωπα. 

Δέκα (!) όμως εντοπίσθηκε να μην έχουν καταθέσει δήλωση. 
Τριάντα ένας (!) να έχουν «αρνητικό» πόθεν έσχες, δηλαδή να μην μπορούν να δικαιολογήσουν κινητή ή ακίνητη περιουσία!

Άλλοι 49 «εντοπίσθηκαν» από τους ορκωτούς λογιστές να έχουν ελλείψεις σε παραστατικά (δηλαδή να τους λείπουν κάποιο συμβόλαιο ή άλλο δικαιολογητικό έγγραφο… και έχουν ειδοποιηθεί να τα προσκομίσουν), ενώ υπάρχουν και 20 περίπου βουλευτές και ευρωβουλευτές που δήλωσαν ότι την χρονιά εκείνη είχαν μηδενικές καταθέσεις…  


Μετά τις κάλπες στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες Μητρόπουλος και Χαϊκάλης


Ραντεβού μετά τις εκλογές έδωσε η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής στον πρώην υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο σχετικά με τα «ανοικτά» οικονομικά θέματα που αποκαλύφθηκαν ότι έχουν με τις δηλώσεις στα Πόθεν Έσχες τους. 

Ο κ. Παύλος Χαϊκάλης προσκλήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που ο ίδιος είχε επικαλεστεί ότι είχε με τον κ. Αποστολόπουλο, όταν τον Δεκέμβριο του 2014 είχε καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προτεινόμενο από τη ΝΔ Σταύρο Δήμα και να μην διαλυθεί η Βουλή.

Ήταν μια «πρόσκληση» του βουλευτή των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή που εκκρεμούσε από τις 29 Δεκεμβρίου του 2014, καθώς τότε είχε αποφασιστεί το θέμα να εξεταστεί από τη σύνθεση της νέας Επιτροπής που θα προέκυπτε από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Κάτι που όμως δεν πραγματοποιήθηκε… 
Μια εκκρεμότητα, που όμως θα παραμείνει… καθώς και η Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε ομοφώνα το θέμα να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής μετά και τις νέες εκλογές… Μάλιστα, αποφασίσθηκε να κληθεί να καταθέσει την άποψή του και όποια σχετικά στοιχεία έχει στην Επιτροπή και ο κ. Αποστολόπουλος σε ότι αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που είχε με τον κ. Παύλο Χαϊκάλη.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης παράλληλα κατέθεσε και ένα φάκελο με στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή του σε off shore, μια υπόθεση που έχει διαβιβαστεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής μετά την κοινή ερώτηση που έχουν καταθέσει 25 βουλευτές της ΝΔ. Ο κ. Χαϊκάλης, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε ότι δεν έχει συμμετοχή σε off shore. Η Επιτροπή και αυτό το θέμα του βουλευτή των ΑΝΕΛ αποφάσισε ομόφωνα να τα εξετάσει μετά τις εκλογές καθώς και να ζητήσει να προσκομίσει περισσότερα τυχόν στοιχεία. 

Ένα επίσης θέμα που συζητήθηκε, ήταν και αυτό του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου σχετικά με την υπόθεση της φοροδιαφυγής του από προηγούμενη δικηγορική του δραστηριότητα . Η Επιτροπή και γι αυτή την περίπτωση αποφάσισε να ασχοληθεί μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, με αυτή την σύνθεση, έχει αποφασίσει να συγκληθεί αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές και πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις δηλώσεις των βουλευτών και των ευρωβουλευτών που αφορούν το οικονομικό έτος 2013, χρήση 2012 και δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα. 

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε χθες και μια σειρά από θέματα και ημερομηνίες που αφορούν τα οικονομικά των κομμάτων και των υποψηφίων σε σχέση με τις έκτακτες εθνικές εκλογές. Ανάμεσα σε αυτά που αποφασίσθηκαν ομοφώνως ήταν ότι παρ΄όλο που οι εκλογές θα γίνουν με λίστα, οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου μέσα από αυτόν να «περάσουν» τα όποια προεκλογικά τους έξοδα. 

1 σχόλιο:

  1. Κι' αυτές οι εκλογές απλώς θα είναι μια ανακατάταξη και ανασυγκρότηση
    των μελών της φαμίλιας Κορλεόνε.
    Άντε να μπει και κανας κουμπάρος απ' έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή