Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Παντρολογήματα...

Εντείνονται οι συζητήσεις για πιθανή μετεκλογική συνεργασία του Ποταμιού με το εκλογικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, «Δημοκρατική Συμπαράταξη», στη βάση της κοινής στρατηγικής τους για την καπιταλιστική ανάκαμψη, αλλά και της ανάγκης του συστήματος ενδεχομένως για έναν τέτοιο «τρίτο πόλο» στο αστικό πολιτικό σκηνικό...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ

Θυμίζουμε ότι, επιχειρώντας να κόψει τη ...φόρα όσων στελεχών του σκέφτονται έτσι, αλλά και των αστικών επιτελείων που πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Στ. Θεοδωράκης έσπευσε την Τετάρτη, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της νυν και πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, και άλλων παραγόντων του κόμματος, να πει:... 
«Το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δεν θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Και παρακαλούνται όσοι πρεσβεύουν συγκολλήσεις, παζάρια, εκπτώσεις και ομαδικές φωτογραφίες με ό,τι αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, να επιλέξουν μια ακτή και να βγουνΑυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργασθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβιβαστούμε. Αλλά θα παραμείνουμε Ποτάμι. Ενα ξεχωριστό Κίνημα».

Την επομένη της δημοσιοποίησης αυτής της τοποθέτησης, τα «ΝΕΑ» έσπευσαν με άρθρο τους να ορίσουν... «Πρόβα γάμου» (κατά τον τίτλο του άρθρου) των ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού: «Αν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι διέθεταν κουκούτσι μυαλό θα είχαν ήδη συγκροτήσει κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα - ούτως ή άλλως, σε κοινή ομάδα ανήκουν και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (...) Αυτό δεν θα εμπόδιζε φυσικά τα δυο κόμματα να διατηρήσουν την αυτονομία τους, τις ηγεσίες τους και το δικό τους νταραβέριΑλλά θα λειτουργούσε περίπου ως πρόβα γάμου. Αν η συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο πήγαινε καλά, θα μπορούσαν κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξουν και βέρες (...) Το Ποτάμι θα εμποδίσει το ΠΑΣΟΚ να αναπαλαιωθεί. Και το ΠΑΣΟΚ δε θα αφήσει το Ποτάμι να διαλυθεί».

Φ. Γεννηματά: «Θα σεβαστούμε την αυτονομία σας»
Την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, τις «ανησυχίες» του Στ. Θεοδωράκη περί διάλυσης του κόμματός του, φρόντισε να διασκεδάσει με δήλωσή της η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά: «Το ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές ανέλαβε σε συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, την Πρωτοβουλία δημιουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (...) είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την δημιουργία του τρίτου πόλου αναφοράς και προοπτικής των δυνάμεων της δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής, προοδευτικής παράταξης, των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

»Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών, διατηρούν την αυτοτέλειά τους, με σεβασμό σ' αυτό που συμβολίζει και εκπροσωπεί ο κάθε φορέας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχισθεί η προσπάθεια συμπόρευσης και συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο μας, με σεβασμό πάντα στην αυτοτέλεια και την αυτονομία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου