Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Τούρκος Αρχηγός ΕΔ άναψε "πράσινο φως" για "απόβαση θρησκευτικών ηγετών"

Η Milliyet δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες ανταπόκριση του Σεφά Καράχασαν από τα κατεχόμενα, με τον τίτλο «Πλήρης υποστήριξη από το Γενικό Επιτελείο για την ειρήνη στην Κύπρο»... 

Image

Στην ανταπόκριση γράφει ότι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, κατά τις επαφές υψηλού επιπέδου που...
πραγματοποίησε στην «ΤΔΒΚ», είπε ότι «υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις για τη λύση». 


Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, συναντήθηκε με τον «Πρόεδρο της ΤΔΒΚ», Μουσταφά Ακιντζί, με την «Πρόεδρο της Βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ και με τον «πρωθυποργό», Ομέρ Καλγιοντζού και προσέγγισε θετικά στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις. 

Ο Α/ΓΕΕΔ της Τουρκίας τόνισε ότι, η επίσημη πολιτική της Τουρκίας είναι η λύση στην Κύπρο, έγινε γνωστό ότι είπε «επιθυμούμε να επιτευχθεί μία καλή λύση. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των τουρκοκυπρίων». 
Έγινε γνωστό ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ικανοποιήθηκε από την υποστήριξη αυτή και έδωσε στον Ακάρ το μήνυμα ότι «το θέμα της ασφάλειας είναι άκρως σημαντικό για τους τουρκοκύπριους. 

Ο «Πρόεδρος» Ακιντζί μετέφερε στους βουλευτές, σε συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών στην «Βουλή της ΤΔΒΚ», την «υποστήριξη του Ακάρ στις συνομιλίες». Ο Ακιντζί τόνισε επίσης στη «Βουλή» ότι «από δημοσκόπηση που έγινε προέκυψε ότι το 70% των Ελληνοκυρίων δεν επιθυμεί να γυρίσει πίσω μετά τη λύση». 

Η Milliyet, σε μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων και με τον τίτλο «Πρόταση για ‘ομάδα θρησκευτικών ηγετών’ στο νησί», γράφει ότι στην Κύπρο προέκυψε, παράλληλα με μία πολιτική λύση, η σύσταση μίας ομάδας θρησκευτικών ηγετών, υπό την σκεπή των Η.Ε. για την εξασφάλιση και της θρησκευτικής ειρήνης. Η εν λόγω πρόταση ήρθε στην επικαιρότητα κατά τη συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί με τους θρησκευτικούς ηγέτες την περασμένη εβδομάδα στο νησί. Σύμφωνα με το σχέδιο, στην ομάδα αυτή υπό τη σκεπή των Η.Ε. θα ασκήσουν καθήκοντα οι πέντε θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου