Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Καραγιούπιιιι... Τους ξαναπιάσαμε στον ύπνο στο eurogroup-ξεπέτα... Θα μας σκίζουν εκτός έδρας να μη μας βλέπει η γειτονιά

Την Τετάρτη ξεκινούν οι σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά όχι στην Αθήνα - Μαξίμου: Θα προσθέσουμε και νέες μεταρρυθμίσεις (Θα τους ταράξουμε στο σκίσιμο δηλαδή)...

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/03/09/resized/EUROGROUPPP_545_355.JPG

Πηγές απέκλειαν το ενδεχόμενο να μεταβούν τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα (σκίσιμο μόνο εκτός έδρας και μάλιστα χωρίς οδοιπορικά). Σε ένα από τα πιο σύντομα Eurogroup τέθηκε το θέμα της Ελλάδας με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να δηλώνουν πως πλέον...
περιμένουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως η Αθήνα θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών την Τετάρτη.
Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα υπάρξει κοινή δήλωση, ενώ όλοι περιμένουν τις δηλώσεις του επικεφαλής του οργάνου, Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να έχουν μία πρώτη εικόνα των διαπραγματεύσεων.

Κοινώς, αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται τμηματικά και κάθε φορά που η Αθήνα θα προχωρά σε μία μεταρρύθμιση, με σκοπό να ξεπεράσουν ένα πιθανό χρηματοδοτικό ατύχημα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ξεκινάει εντατικά η διαδικασία των τεχνικών διαβουλεύσεων, ενώ απέκλειαν το ενδεχόμενο να μεταβούν τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα.

Εξάλλου, οι πηγές σημείωναν ότι το Eurogroup εξέφρασε τη βούλησή του να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, εάν κριθεί απαραίτητο.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές ερμηνεύουν το αποτέλεσμα του Eurogroup ως έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, κάτι που όπως επισημαίνουν θα οδηγήσει στη χαλάρωση της στάσης της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.

Το Μαξίμου σημειώνει επίσης πως οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές σε πολιτικό επίπεδο από το Eurogroup, ενώ επισημαίνουν πως οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. 


Τέλος, οι πηγές του Μαξίμου σημειώνουν πως η λίστα μεταρρυθμίσεων θα εμπλουτιστεί και με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου