Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αυτή η αποφυλάκιση δε συνιστά θρίαμβο αλλά την ξεφτίλα του "νομικού μας πολιτισμού"

Αποφυλακιζονται λόγω συμπληρώσεως του 18μηνου, ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση...

Αποφυλακίζονται ο Μιχαλολιάκος και ο Λαγός

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βούλευμα που αναμένεται να...
φτάσει το μεσημέρι της Παρασκευής στον Κορυδαλλό καταγράφεται για τον Μιχαλολιάκο η απαγόρευση εξόδου του από την χώρα, ο κατ οίκον περιορισμός του με εξαίρεση την παρουσία του στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων του. Παράλληλα του επιβάλλεται η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στο Γιάννη Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.  Σε λίγες μέρες με τη λήξη του ορίου των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου