Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι όποιες ψευδαισθήσεις περί ειρηνικής συνύπαρξης με τους Τούρκους λαμβάνουν τέλος με τον πιο βίαιο τρόπο

Οι όποιες ψευδαισθήσεις περί ειρηνικής συνύπαρξης με τον απροσάρμοστο γείτονα λαμβάνουν τέλος με τον πιο βίαιο τρόπο, καθώς η Άγκυρα φρόντισε εμπράκτως να διαμηνύσει στους εν Ελλάδι αφελείς για το πώς «δουλεύουν» οι διεθνείς σχέσεις...

Κλείνουν με ΝΟΤΑΜ το μισό Αιγαίο οι Τούρκοι

Υπεράνω των χαμόγελων και των ευγενικών χειρονομιών των διπλωματών, ή τις πεποιθήσεις ορισμένων εκ των πολιτικών που θέλουν την «καλή διάθεση» και τις διαπραγματεύσεις να μπορούν να φέρουν την...
ειρήνη στο Αιγαίο, υπάρχει ο ανταγωνισμός για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, η νομή των οποίων γίνεται πάντα με το «δίκαιο» του ισχυρού.

Όπως έγινε γνωστό, η τουρκική κυβέρνηση με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 27/2, δεσμεύει μέχρι το τέλος του χρόνου μια μεγάλη περιοχή του Αιγαίου, που εκτείνεται από την Σκύρο μέχρι την Λήμνο, για 10 ολόκληρους μήνες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολήςΨΑΟICAO, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Στην ουσία η Άγκυρα επιδιώκει με την ενέργεια αυτή να «κόψει στη μέση» το Αιγαίο, ενώ η «χάραξη» που επιθυμεί να περάσει, δεν παραβιάζει μόνο τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά ακόμη και ελληνικό έδαφος! Δικαίως λοιπόν, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εκτιμούσαν την τουρκική ενέργεια ως καταφανή κλιμάκωση και ως μια από τις πλέον σοβαρές προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα προχωρήσει σε έντονα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO, με τα οποία καταγγέλλεται η συμπεριφορά της Τουρκίας. Διάβημα έγινε χθες και προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου