Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ποιό είναι το κάθαρμα που δολοφονήθηκε από πράκτορες έξω από το Κρεμλίνο

« …ο  Nemtsov ήταν ένας ταξικός εχθρός, ο οποίος το 1993 απαίτησε την εκτέλεση και την αμείλικτη καταστολή των υπερασπιστών του ρωσικού Ανώτατου Σοβιέτ παρά το ότι  ήταν γνωστό ότι υπήρχαν εκεί, ως επί το πλείστον άοπλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά…

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTn3-MucBRIvKNP_6WdWUWJrNw_2SN5DY0tm8NrKbQTR8VaGPm5

τoυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

…στο πλευρό του Γιέλτσιν, ο Nemtsov ήταν μεταξύ των νέων μεταρρυθμιστών που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση του 1998 και, κατά συνέπεια, στη καταστροφή  εκατοντάδες χιλιάδες  ρωσικών οικογενειών. .. Πρόσφατα,   ήταν από την πλευρά της χούντας του Κιέβου, υποστηρίζοντας   τις εγκληματικές δραστηριότητές στο  Donbass.

Έτσι, είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχει  πολύ αίμα στα χέρια του, των κατοίκων της Ρωσίας και του  Donbass, κυρίως άμαχων  -  παιδιών, γυναικών  και...

ηλικιωμένων . Ως εκ τούτου, ενώ εμείς δεν εγκρίνουμε τις πολιτικές δολοφονίες,  δεν πρόκειται να  δακρύσουμε για αυτό το κάθαρμα.»

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Α΄ Γραμματέα του RKRP,  Viktor Tyulkin, για τη δολοφονία του Boris Nemtsov, από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης στη Ρωσία.  

Η δολοφονία του Nemtsov τροφοδότησε σενάρια επί σεναρίων σε σχέση με τους οργανωτές της. Το σίγουρό είναι ότι έγινε άμεσα αξιοποιήσιμη από δυνάμεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό,  που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της σημερινής ρωσικής κυβέρνησης και την δημιουργία στο εσωτερικό της ενός αντιπερισπασμού ως προς το ουκρανικό μέτωπο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τη συνολική αποδυνάμωση της χώρας.

Η δημιουργία μιας κατάστασης orange revolution ή Maidan, είναι φανερό ότι βρίσκεται μέσα στα πλάνα του σχεδίου αυτού. Ο συσχετισμός δυνάμεων όμως μέσα στη ρωσική κοινωνία , δεν ευνοεί την ολοκλήρωση τους  παρά μόνη την αξιοποίησης τους σαν εστία πίεσης.
Εστία πίεσης που αντικειμενικά ευνοεί τη πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Ρωσία, τους πολιτικούς επιγόνους του Γιέλτσιν και τη φιλοδυτική, νεοφιλελεύθερη τάση μέσα στην αστική τάξη της Ρωσίας.

Ο  Nemtsov ήταν εδώ και καιρό ένα καμένο χαρτί, ανίσχυρο να σταθεί απέναντι στο Ρήγα του Κρεμλίνου. Με το θάνατό του πρόσφερε τη τελευταία του υπηρεσία στους πάτρωνές του.
Τη στιγμή που στην Ουκρανία φτάνουν «σύμβουλοι» και όπλα του ΝΑΤΟ, στο εσωτερικό της Ρωσίας ξεκινάει μια νέα σελίδα αναβαθμισμένων αντιθέσεων με το liberal blog να έχει μηδαμινά λαϊκά ερείσματα.
Tρίτη 3 Μαρτίου 2015

Στην ευρύτερη περιοχή η δράση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δημιουργούν εστίες έντασης και πολέμου. Η ανάγκη ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιφασιστικού, αντιπολεμικού και αντι-ιμπεριαλιστικού μετώπου δε μπορεί να επισκιαστεί από τη συζήτηση για την οικονομία. Για ένα επιπλέον λόγω: οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας είναι στενά δεμένες και με τις ευρύτερες γεωστρατηγικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου