Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η επιστολή ενός ξεφτιλισμένου

«Αγαπητοί συνΕυρωπαίοι, ιθύνοντες της Μεγάλης Βόρειας Χώρας που βρέχεται από την Βαλτική και συνορεύει νοτίως με τη Σουδητία και ανατολικώς με τον Διάδρομο του Ντάντσιχ...

1.
Κοντομαρί Χανίων, 2 Ιουνίου 1941. Βρακοφόρος
οδηγείται στον τόπο της ομαδικής εκτέλεσης
του ΑΡΤΕΜΗ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΥ

Σάς γράφω ευσεβάστως, ως πολίτης της Μικρής Νότιας Χώρας που βρέχεται από το Αιγαίο αλλά και ως Κρης την καταγωγήν. Γεννήθηκα αρκετά κοντά στο Κοντομαρί του Νομού Χανίων, το χωριό το οποίο...
Σάς ανάγκασε να προβείτε σε ομαδική εκτέλεση των ενηλίκων ανδρών εις αντίποινα για κάποιες ανόητες πράξεις τις οποίες βάφτισαν «αντιστασιακές».

Οι πράξεις τέτοιων «υπερπατριωτών» – βρακοφόρων ή φουστανελάδων – δεν επέτρεψε στη Μεγάλη Χώρα του Βορρά να ολοκληρώσει επιτυχώς την επική προσπάθεια που είχε αναλάβει εναντίον του Κομμουνιστικού Ολοκληρωτισμού και του Εβραιοκίνητου Καπιταλισμού με σκοπό τη δημιουργία της «Νέας Ευρώπης».

Υποχρέωσε το στρατό Σας σε άσκοπη σπατάλη πόρων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν είτε στο Δυτικό είτε στο Ανατολικό Μέτωπο.

2.
«Επί σκοπόν. Πυρ!»
Επιτρέψτε μου Εξοχότατε να Σάς εγχειρίσω, ως πρώτη δόση από το υστέρημα μας, επιταγή η οποία αντιπροσωπεύει το κόστος για τις σφαίρες που ξοδέψατε στις πολυάριθμες εκτελέσεις απανταχού της Ελλάδος.

3.
Η χαριστική βολή.
Αγαπητέ Βόλφγκανγκ, πολλοί θερμοκέφαλοι συμπολίτες μου ελπίζουν σε υποχώρηση της Μεγάλης Βόρειας Χώρας στον οικονομικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των τεμπέληδων του Νότου και για την αναγέννηση της Ευρώπης.

4.
Οι σωροί των εκτελεσμένων στο Κοντομαρί.
Επικαλούνται το ιστορικό προηγούμενο ότι δεν έχετε νικήσει ποτέ από τον Γαλλοπρωσικό Πόλεμο το 1871 και εντεύθεν. Όμως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, όπως είχα την ευκαιρία να πω προ ημερών στον κοινό μας φίλο Μάρτιν.
Παρακαλώ δεχθείτε τη μικρή αυτή συμβολή στη νέα επική και απο- φασιστική προσπάθεια Σας.
Θεόδωρος Σταυράκης».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου