Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Επικίνδυνες δηλώσεις Κοτζιά για τα Σκόπια

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο "ΕΧΕΔΩΡΟΣ" δήλωση του Νίκου Κοτζιά πως: Το πρόβλημα δεν είναι το όνομα, αλλά ο αλυτρωτισμός - Για ώπα ρε μεγάλε...


Οι δηλώσεις εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού ανακαλούνται σε μια νύχτα... Το όνομα όμως...
μένει για πάντα και προσβάλει πατρίδα και αξιοπρέπεια. Απειλεί και αμφισβητεί σύνορα και ιστορία όταν επανέλεθει ο αλυτρωτισμός.

Μήπως είναι καλύτερα η κυβέρνησή σας αντί να προβαίνει σε δηλώσεις επικίνδυνες, ν ασχοληθεί με το βρώμικο ρόλο του ¨ουράνιου τόξου" και των πρακτόρων του Γκρούεφσκι στη Βορεια Ελλαδα???

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση ‘Άλφα’, ο Κοτζιάς δήλωσε ότι μία από τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής  πολιτικής είναι η λύση του προβλήματος, αλλά,  δεν είναι αυτό καθ’ αυτό το όνομα της FYROM... 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις αρχές των Σκοπίων «για την αλυτρωτική συμπεριφορά, η οποία αποτελεί εμπόδιο στην επίλυση της διαφοράς».

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη δήλωση του νέου επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σχετικά με το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομα του νότιου σλαβικού κράτους.

Είναι προφανές- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι οι ελληνικές θέσεις παραμένουν αμετάβλητες, ενώ η εξωτερική πολιτική σχετικά με το θέμα αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσει η πλευρά των Σκοπίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου