Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Φτου σου καμάρι μου... Φτούτσα σου να μη σε ματιάσω

Σήμερα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και αυτοθαυμάζεται. Ο Σακελλαρίδης επιμένει ότι η τρόικα είναι παρελθόν, αλλά σε πείσμα της απύθμενης μπαρούφας, αυτή νεκραναστήθηκε και επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα…


Το Μαξίμου διαλαλεί την πραμάτεια που του φόρτωσαν, ως κορυφαία εθνική πετυχεσσά, αλλά το «πολυτιμότερο» σ αυτήν είναι τα νέα μέτρα που θα καταθέσει για να εξευμενίσει το «θεριό», και να επιβαρύνει με ακόμη πιο δυσβάστακτα βάρη τους πολίτες.

Οι μεγαλοκουβέντες για όλα κείνα τα φοβερά και τρομερά που θα άλλαζαν τη ζωή μας, για τη νέα μέρα που θα ξημέρωνε, για το μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος της εθνικής περιουσίας που θα ακυρωνόταν, για το χορό που θα χόρευαν οι αγορές, και τόσα άλλα που έχουν ειπωθεί, αποσύρονται σταδιακά από το κάδρο, και το «ουδείς αναμάρτητος» επιστρέφει στην πράξη, ενδεχομένως πιο ταπεινωτικό από κάθε άλλη φορά, αφού αυτή τη φορά τσαλακώνει μιας άλλης ποιότητας προσδοκίες και ένα «κίνημα περηφάνιας» που βιάστηκε να στηρίξει καλοστημένα επικοινωνιακά φούμαρα.

Γιατί όλα τούτα??? Γιατί αυτή η θεαματική αναδίπλωση που άλλοι αποκαλούν κωλοτούμπα και κάποιοι άλλοι την εκλαμβάνουν ως στροφή στο ρεαλισμό???

Για να ανοίξει η στρόφιγγα και να πάρουμε ακόμη μια ρημάδα δόση (εκείνη που δε θέλαμε τις πρώτες ημέρες των ξέφρενων πανηγυρισμών).   

Και τι θα την κάνουμε αυτή τη δόση??? Υποδομές??? Αναπτυξιακά έργα??? Μέτρα που θα θεμελιώσουν ή και θα...
ενισχύσουν την παραγωγική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας???

Αέρα κοπανιστό θα την κάνουμε. Θα κατατεθεί αυτομάτως στα θησαυροφυλάκια των τοκογλύφων, κι αυτό που αφήσει πίσω της θα είναι…

  • Ακόμη μεγαλύτερο δημόσιο χρέος (εκείνο που θα διαγράφαμε)…
  • Μια σειρά από νέα μέτρα στραγγαλισμού της χώρας και της πολύπαθης κοινωνίας της…
  • Και μπόλικα ρετάλια της τσαλακωμένης αξιοπρέπειας, μιας κυβέρνησης που εξελέγη με την εντολή να σταθεί ορθή, αλλά πριν καλά – καλά σαραντίσει, κατάφερε να καμπουριάσει, και να στείλει στα σπίτια τους, τους διαδηλωτές  της «περηφάνιας» και της «αξιοπρέπειας».

Και όλα αυτά χωρίς αντιστάθμισμα???
Κάθε άλλο. Ήδη τα πρώτα αντισταθμίσματα, άρχισαν να κάνουν δειλά μεν αλλά απολύτως ξεκάθαρη την παρουσία τους.

  • Στις 100 δόσεις θα μπουν και οι οφειλές που φτάνουν ή και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Επομένως εσύ άνεργε και δυστυχισμένε, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για την επόμενη μέρα. Οι εκκρεμότητες σου θα ρυθμιστούν.
  • Η Αμυγδαλέζα αδειάζει. Και η φιλάνθρωπος κυρία Τασία μας προσφέρει αέρα λευτεριάς στους ξαμολημένους στην Ομόνοια λαθρομετανάστες, μέχρι να νοικιάσει διαμερίσματα και ξενοδοχεία για καλύτερη διαμονή.
Με τι λεφτά??? Μα φυσικά με τα δικά σου τα λεφτά. Άλλωστε και η κοινοτική επιδότηση δικά σου λεφτά είναι. Τι νόμιζες βρε κουτό??? Ότι θα στείλει το λογαριασμό στις Πρεσβείες τους η μανδάμ Τασία???

Επομένως κι εσύ άστεγε, νεόπτωχε και κατατρεγμένε, δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς. Μετά τις ορδές των εισβολέων θα έρθει και η δική σου σειρά. Όλοι θα βολευτούμε.

  • Εμ… και το άλλο που το πας??? Η πολυσυζητημένη εξεταστική για το μνημόνιο και το προδοτικό PSI επιτέλους στήνεται.
Και τι θα βγάλει??? 
Πολλά ζητάς. Το βέβαιο είναι πως από μια κυβέρνηση αποφασισμένη να μη συνεχίσει τη ρότα των μνημονίων και της καθολικής εθνικής αποδόμησης, μια τέτοια επιτροπή θα μπορούσε να βγάλει, δημεύσεις περιουσιών, φυλακίσεις πρωταγωνιστών, ακόμη και εκτελέσεις για εσχάτη προδοσία θα μπορούσε να βγάλει.

Αν δε δεις τίποτε απ όλα τούτα, τότε οφείλεις να ξανασκεφτείς τι ψήφισες, και να αναγνωρίσεις φίλτατε πως γι ακόμη μια φορά πιάστηκες μαλάκας.

Μη το παίρνεις κατάκαρδα… Δε σου συμβαίνει για πρώτη φορά. Από την απελευθέρωση και μετά το ίδιο συμβαίνει. Πέρασε στο DNA σου πια.

Για κάμποσο καιρό πάντως, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, θα εξασφαλίζει τροφή για να παραμυθιάζεσαι, την ώρα που το μεγάλο πάρτι και το ασύδοτο πλιάτσικο θα ολοκληρώνεται ανεμπόδιστο.

Κακό το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση??? Κάθε άλλο. Ακόμη και το τελευταίο σεντς που μπορεί να δοθεί στον τελευταίο καταφρονημένο συμπολίτη μας, έχει τη δική του αξία.

  • Όμως για έλα να σκεφτούμε λίγο βρε αδερφέ…  Τι ακριβώς ψήφισες???
Κυβέρνηση αποφασισμένη να ανακτήσει την εθνική σου αξιοπρέπεια και να βάλει την πατρίδα σου σε μια άλλη ρότα ψήφισες, ή όλος αυτός ο καυγάς έγινε για να θεσμοθετηθεί η ελεημοσύνη και άρα μέσα από αυτήν τη θεσμοθέτηση της μιζέριας και της ατελεύτητης κακομοιριάς???

  • Για έλα να σκεφτούμε… Τι ακριβώς πανηγύρισες τις πρώτες μέρες στις πλατείες???
Το δικαίωμα σου να κατουράς σ έναν καμπινέ που δε θα είναι κατασκότεινος τις νύχτες, ή μια συνολική απαίτηση για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια πατρίδα που θα έχει κάτι να δώσει στα παιδιά σου, και πρώτα απ όλα το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά???

  • Για έλα να σκεφτούμε… Τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση, τι ακριβώς άλλαξε στη ζωή σου???
Τι διαφορετικό έκανες χθες που σήμερα σταμάτησες να το κάνεις??? Τι ακριβώς σε απειλούσε μέχρι χθες που σήμερα σταμάτησε να σε απειλεί??? Τι είναι αυτό που μέχρι χθες σου μαύριζε την ψυχή και τις μέρες σου, που σου έκανε τις νύχτες εφιαλτικές, και σήμερα σε απάλλαξε από την εφιαλτική του παρουσία???

Και μια απάντηση σε σένα ηλίθιε που προσπαθώντας να απαξιώσεις την κριτική, νομίζεις πως βρήκες την ευκαιρία να ξεράσεις χολή και δηλητήριο.

  • Όχι… Δε προτιμούμε  τους Σαμαροβενιζέλους. Αυτό που θέλουμε δεν είναι η επιστροφή τους αλλά η παραδειγματική τιμωρία τους. Αυτό που θέλουμε είναι να πάνε στον αγύριστο μαζί με τις πολιτικές τους, και όχι να μείνουν πίσω οι πολιτικές τους για να τις συνεχίσει μια νέα φουρνιά διαχειριστών.
  • Όχι… Δεν ακυρώνουμε προθέσεις εμείς. Άλλωστε η κριτική δεν έχει τη δύναμη να ακυρώνει προθέσεις. Τις προθέσεις τους τις ακυρώνουν μόνο εκείνοι που αρνήθηκαν να τις υπηρετούν. Την κριτική μόνο οι πρακτικές μπορούν να την επιβεβαιώσουν ή να την ακυρώσουν.
  • Και όχι… Οι αφορισμοί και οι κακοήθειες, δεν απαντούν στο αμείλικτο της αλήθειας και κυρίως δε μπορούν να το ακυρώσουν. 

Μάθε λοιπόν όψιμε «αριστερέ»… Εσύ που σουλατσάρισες σε όλα τα πολιτικά εκτροφεία του λαμογιστάν, και τώρα που μυρίστηκες ψίχουλα εξουσίας, είπες να δοκιμάσεις και την «αριστερή» φορεσιά, πως αντί να εξοργίζεσαι μ αυτούς που κρίνουν και απαιτούν συνέπεια και μπέσα, είναι ωφελιμότερο αν εξοργιστείς με όλους εκείνους που δεν τίμησαν ούτε τη συνέπεια, ούτε τη μπέσα, και ξαναφέρνουν από το παράθυρο εκείνο που νόμιζες πως ξαπόστειλες οριστικά από την πόρτα…



1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΕ ΦΤΙΑΧΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΩΝΙΕΣ. ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΤΛ.) ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ. ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΝΧΕΙΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή