Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Είδηση από το μέλλον έρχεται από τη Βουλγαρία: Το τουρκικό κόμμα ζητά ο προεκλογικός αγώνας να γίνεται στην τουρκική γλώσσα

Το τουρκικό κόμμα της Βουλγαρίας «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» [βουλγαρικά αρχικά ДПС], επιμένει στην άρση του περιορισμού του βουλγαρικού εκλογικού κώδικα, που απαγορεύει την προεκλογική εκστρατεία σε μια ξένη γλώσσα...


Ο βουλευτής του τουρκικού κόμματος, Ιλχάν Κιουτσούκ δήλωσε ότι θα απευθυνθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το θέμα αυτό, όπως αναφέρει το βουλγαρικό ‘Ντάρικ’.
«Έχουμε αναθέσει την εκπόνηση μελέτης του συντάγματος και έχουμε τα... αποτελέσματα όλων των συνταγματικών κειμένων των άλλων χωρών της ΕΕ και μπορώ να πω ότι ένας τέτοιος περιορισμός δεν υπάρχει πουθενά.

»Το κείμενο αυτό υπήρχε πριν από πέντε χρόνια στην τουρκική νομοθεσία, αλλά με την απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, έχει εξαλειφθεί.

Κάθε πολίτης μπορεί να κάνει προεκλογικό αγώνα σε κάθε χώρα και μπορεί να τον κάνει αυτόν σε οποιαδήποτε γλώσσα», ισχυρίστηκε ο Κιουτσούκ.

Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την Επιτροπή Αναφορών, έχει εκδώσει σύσταση να αλλάξει ο νόμος, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη, δήλωσε ο βουλευτής, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου