Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Εξαφανισμένος από τις 5 Μαρτίου ο Πούτιν - Τα σενάρια φουντώνουν

Εξαφανίστηκε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από την συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στις 5 Μαρτίου και τα σενάρια για την “εξαφάνισή” του δίνουν και παίρνουν...

Image

Σ΄ αυτό το διάστημα ο Πούτιν ακύρωσε ταξίδι του στο Καζακστάν, απ΄ όπου πληροφορίες ανέφεραν ότι η ακύρωση οφείλεται σε αθένεια του Ρώσου προέδρου. Το Κρεμλίνο διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. Το πόσο μεγάλη σημασία έχει ο Πούτιν για το σύστημα εξουσίας της Ρωσίας αναδεικνύεται βέβαια ως...
μεγάλο πρόβλημα για την χώρα. Ακόμη και αυτή η ολιγοήμερη “αποχή” του από τις δημόσιες εμφανίσεις έχει προκαλέσει πρώτα απ΄ όλα σενάρια . Με τα πιο ακραία να τον θέλουν ακόμη και νεκρό. Τα αμέσως επόμενα κάνουν λόγο για ασθένεια.

Και από κοντά ακολουθούν αυτά για τη διαδοχή του! Στην Δύση ο Πούτιν έχει ελάχιστους φίλους . Και γι΄ αυτό τα ΜΜΕ και ειδικά τα αμερικανικά παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον το θέμα της “εξαφάνισης” του Ρώσου προέδρου.

Ενδεικτική του κλίματος παροξυσμού που επικρατεί είναι η δήλωση του Tom Nichols, καθηγητή της Ναυτικής Σχολής Πολέμου των ΗΠΑ:

"Δεν έχω ιδέα αν ο Πούτιν είναι νεκρός, αλλά είναι σαφές ότι κάτι συμβαίνει και το Κρεμλίνο εργάζεται σκληρά για να το κρύψει”.

Ακόμη και αναλυσεις για το τι προβλέπεται σε περίπτωση που ο Πούτιν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται. Ο Nichols λέει:

“Αν ο Πούτιν είναι ανίκανος να ασκήσει τα καθήκοντά του, το Κρεμλίνο θα προσπαθήσει να κρατήσει οποιαδήποτε πληροφορία μυστική έως ότου όλοι συμφωνήσουν σε ένα διάδοχο. Συνταγματικά, ο Μεντβέντεφ θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου για 90 ημέρες”.

Αρκετοί πάντως συνδέουν την “εξαφάνιση” Πούτιν με την δολοφονία Nemtsov, την οποία το σύστημα εξουσίας του Κρεμλίνου θέλει να διαχειριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου