Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σοκ στο Πακιστάν από ισλαμιστές φονιάδες! Δυο βόμβες σε χριστιανικές εκκλησίες - 14 νεκροί

Δύο βόμβες εξερράγησαν έξω από δύο εκκλησίες στη Λαχόρη του Πακιστάν και προκάλεσαν το θάνατο 14 ανθρώπων τον τραυματισμό σχεδόν 80  κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής...

Image
Την ευθύνη ανέλαβε οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους πακιστανούς Ταλιμπάν. Οι χριστιανοί, οι οποίοι αποτελούν...
λιγότερο από το 2% του πληθυσμού του Πακιστάν που υπερβαίνει τα 180 εκατομμύρια, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν τους προστατεύει.
Μετά τις εκρήξεις, οργισμένοι κάτοικοι λιντσάρισαν δύο υπόπτους, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο πάπας Φραγκίσκος είπε εκτός κειμένου κατά την παραδοσιακή κυριακάτικη ομιλία του προς το συγκεντρωμένο πλήθος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πως αισθάνεται "μεγάλο πόνο" για τις βομβιστικές επιθέσεις.
"Είναι χριστιανικές εκκλησίες. Οι χριστιανοί διώκονται, οι αδελφοί μας χύνουν το αίμα τους απλώς επειδή είναι χριστιανοί", δήλωσε ο ποντίφικας.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις δύο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις με στόχο τους πιστούς δύο χριστιανικών εκκλησιών στην πόλη Λαχώρη του Πακιστάν.

Καταδικάζουμε κάθε παρόμοια ενέργεια που προσβάλλει αναίτια και βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζει τις ελευθερίες κάθε θρησκευτικής μειονοτικής ομάδας, για τις οποίες υφίσταται η αδήριτη ανάγκη προστασίας τους.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων, στη χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν και στον πακιστανικό λαό και Κυβέρνηση.


on alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου