Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Οι διαρροές ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές γιατί ένας τέτοιος διάλογος προβλέπεται για επόμενες συνεδριάσεις έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο εσωτερικό του κόμματος του Α. Σαμαρά... 


Γίνεται τέτοιο σούσουρο που δεν αποκλείεται, τελικά, η ηγεσία να αλλάξει άποψη και να επιτρέψει στους βουλευτές να ξεσπάσουν και να εκτονωθούν. Γιατί, διαφορετικά, όπως όλα δείχνουν, θα...
συνεχίσουν να το κάνουν, με όλο και μεγαλύτερη ένταση, στα κανάλια και στα ραδιόφωνα.

Μέχρι και ο πρώην υπουργός, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια αποστασιοποιημένος από τα κομματικά δρώμενα, παρενέβη μιλώντας για "οδυνηρή ήττα" και καταγγέλλοντας ότι «το κόμμα έχει μπασταρδέψει».  Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Βαρβιτσιώτης εξομολογήθηκε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν με την στάση τους από το κόμμα, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει εντελώς απομονωθεί και ότι δεν έχει καμία επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αιχμές για τη στάση της Συγγρού έναντι του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης αναφέροντας: «Εγώ δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να εύχομαι να καταστραφεί η Ελλάδα για να επανέλθει η παράταξή μου στην εξουσία. Η ιστορία της παράταξής μου δεν λέει αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τους στις συνεχείς επισκέψεις που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από στελέχη της ΝΔ: «Γίνεται λαϊκό προσκύνημα κάθε μέρα. Οι μισοί πάνε γιατί εξακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής να είναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει την φωνή της παράταξης και την ενότητα της λαϊκής μας βάσης».
Αποκαλυπτική θυμού ήταν η ανάρτηση του πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη στο twitter. «Η Κ.Ο. θα συνεδριάσει. Θα αφήσουν τους βουλευτές να μιλήσουν ή θα έχουμε τον γνωστό μονόλογο; Οι βουλευτές τι θα κάνουν;» αναρωτήθηκε.

Να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος ζήτησε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης (ΔΑΚΕ) και γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Νίκος Κιουτσούκης.
Ο κ. Κιουτσούκης τόνισε, μεταξύ των άλλων, «ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές η κεντροδεξιά δημοκρατική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα ασύμβατη με την ιστορία της, και δυσανάλογη με την προσφορά της, η οποία μεταφράζεται ως μια δομική και όχι συγκυριακή αμφισβήτηση του ελληνικού λαού προς την πολιτική που άσκησε η ηγεσία της παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα».
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε επίσης από τον Α. Σαμαρά να εγκαταλείψει την ηγεσία. "Τα επιχειρήματα του κ. Σαμαρά ότι η ΝΔ έχασε μόλις 2% από τις εκλογές του 2012 ή του κ. Σταμάτη ότι « η ΝΔ πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας της», προφανώς δεν απευθύνονται σε ψηφοφόρους αλλά σε οπαδούς. Αλλά και οι οπαδοί όταν δουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν πρωτάθλημα ζητούν από μόνοι τους αλλαγή προπονητή" αναφέρει σε άρθρο του (apopseis.gr).

Στο μεταξύ, ο ακραιφνής "σαμαρικός" Φαήλος Κρανιδιώτης δίνει συνεχώς συνεντεύξεις ζητώντας εξηγήσεις από το κόμμα του στην περίπτωση "οι δανειστές υποχωρήσουν με τον τσαμπουκά".  "Θα πρέπει να εξηγηθούμε" είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί.

Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι ο Α. Σαμαράς δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει την ηγεσία επενδύοντας στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης". Οσο δεν φαίνεται να είναι κοντά η εκπλήρωση της προσδοκίας του τόσο δυσκολεύεται να κρατήσει τον έλεγχο και να αποτρέψει την ανάπτυξη μιας εσωκομματικής δυναμικής εναντίον του. Το πρόσωπο-κλειδί στη ΝΔ είναι ο Κ. Καραμανλής ο οποίος για την ώρα ακούει γκρίνιες, παράπονα και εισηγήσεις και απαντάει μιλώντας υπέρ της ενότητας. Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις αποφάσεις θα παρθούν αφού οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές και γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενό της. Γιατί τότε θα φανεί αν πρόκειται για κυβέρνηση μακράς πνοής, μια προοπτική που αν διαγραφεί
θα βρει την ηγεσία της ΝΔ χωρίς στρατηγική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου