Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Η τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών- MIT, προειδοποίησε τις αρχές της Βουλγαρίας ότι τζιχαντιστές προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας με προορισμό χώρες της δυτικής Ευρώπης...
 

Την Πέμπτη η τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ – όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα- επικαλούμενη την ΜΙΤ, αναφέρει ότι μέλη του ‘Ισλαμικού Κράτους’ προσπαθούν... να μεταβούν από Συρία και Ιράκ,  μέσω της Τουρκίας προς την Ευρώπη.

Υπάρχουν ενδείξεις, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον διπλωματικών αποστολών των χωρών που υποστηρίζουν  τον Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’. 

Η προειδοποίηση αναφέρθηκε για στόχους στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη,  αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται να διέλευσή τους από Τουρκία και Βουλγαρία με κατεύθυνση τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Η αναφορά γίνεται για ισλαμιστές από Συρία και Παλαιστίνη, ηλικίας από 17 έως 25 ετών που βρίσκονται, ήδη, στην Τουρκία ως πρόσφυγες και σχεδιάζουν να ταξιδεύσουν άμεσα  για τη διοργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΜΙΤ.

Ήδη η βουλγαρική υπηρεσία ασφαλείας, Sans,  έχει λάβει μέτρα για εντοπισμό αυτών των ατόμων στα σύνορά της.

Η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Μεγκλένα Κούνεβα, η οποία βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για διάσκεψη σε θέματα ασφαλείας, στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας των βαλκανικών χωρών, δήλωσε ότι είναι ανάγκη η ύπαρξη στενότερων σχέσεων και αύξηση της ανταλλαγής  πληροφοριών μεταξύ των γειτονικών χωρών για ενέργειες και κινήσεις των τρομοκρατών και της ύπαρξης των τρομοκρατικών δικτύων.

Επανέλαβε, επίσης, την ανάγκη της ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέτρο για τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών από τις ζώνες των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου