Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Λόγω των ισχυρών δεσμών της με τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, η Βουλγαρία και οι Βαλκάνιοι γείτονες της είναι εξαιρετικά ευάλωτοι στην απειλή της οικονομικής κατάρρευσης στην Ελλάδα... 
 
 
Αν και η εξάρτηση είναι μικρότερη από ό, τι ήταν πριν από μερικά χρόνια, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’ επικαλούμενο... σχετική αναφορά του Reuters.

Παρά το γεγονός ότι η Αθήνα προβλέπει την παράταση του προγράμματος διάσωσης, ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης εξόδου από τη ζώνη του ευρώ παραμένει και οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες απειλούνται με φυγή κεφαλαίων, θα αναγκασθούν να περικόψουν τη χρηματοδότηση στις θυγατρικές του εξωτερικού.

Οι εταιρείες αυτές βρίσκονται στις χώρες των Βαλκανίων και σύμφωνα με τα περιουσιακά στοιχεία των υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία, αποτελούν σχεδόν το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της χώρας.

Τα περιουσιακά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών στην Αλβανία, την FYROM και τη Σερβία ανήλθαν αντίστοιχα σε 18,16 και 12% του ΑΕΠ στις τρεις χώρες.

Την ίδια στιγμή η Βουλγαρία εξάγει  περίπου 7% της παραγωγής της προς την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου