Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο "τίγρης" της Συρίας και η τωρινή αποστολή του

Ο στρατηγός των Ειδικών Δυνάμεων του αραβικού συριακού στρατού, Σουχέιλ Αλ-Χασάν  γνωστός ως «Τίγρης » (nimr) έχει γίνει ένα από τoυς δημοφιλείς αξιωματικούς αυτής της πολεμικής σύγκρουσης, καθώς οι νίκες του έχουν δώσει νέα δύναμη στο στρατό και η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Συρία...

gkgkgkk5454

Ο θρυλικός Τίγρης γεννήθηκε στην  Jableh της  Λατάκειας το 1970, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο που όπως ο ίδιος λέει είναι η...
έμπνευσή του για τα ποιήματα που γράφει αλλά και για την ακόρεστη επιθυμία του για την νίκη.

Όπως και ο δημοφιλής ήρωας της Συρίας, Ταξίαρχος Iσάμ Ζαχρεντίν, ο στρατηγός Σουχέιλ ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα φοιτώντας  στην Στρατιωτική Ακαδημία της Χομς , όπου αποφοίτησε με το βαθμό του Αντιστράτηγου το 1991.

Σύντομα αποσπάσθηκε  στην Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, όπου επέβλεπε την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των σωμάτων αλεξιπτωτιστών του αραβικού Συριακού στρατού .

Η Κεντρική Διοίκηση του συριακού στρατού, εκτιμώντας το ήθος και την αποτελεσματικότητά του, τον απέσπασε  στην έδρα της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας . Η μετακίνησή του στη Δαμασκό συνέπεσε με την αύξηση της δραστηριότητας της Αλ-Κάιντα ( 2005-2006).

Γνωστός για την σύνεσή του αλλά και για το αμείλικτο του χαρακτήρα του, κατάφερε να διεισδύσει στα   δίκτυα της Αλ-Κάιντα στο εσωτερικό της Συρίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός αριθμού  τρομοκρατών που δρουν εντός των συνόρων της χώρας. (alsmandarnews)

58099847321755_nΤο 2011, ο στρατηγός Χασάν μεταφέρθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις καθοδηγώντας τις δυνάμεις Εθνικής Άμυνας κατά της θυγατρικής της Αλ Κάιντα στη Συρία, τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα. Το 2013 βρισκόταν στις παρυφές της Λατάκειας για να αποτρέψει την μαζική εισβολλή χιλιάδων τζιχαντιστών από την Τουρκία οι οποίοι καλύπτονταν από το τουρκικόπυροβολικό.  Η επιτυχία του κατά τη διάρκεια της άμυνας της Λατάκειας οδήγησε πολλούς απλούς πολίτες αλλά και παράγοντες στην Κεντρική Διοίκηση του Στρατού για να εισηγηθούν τη μετακίνησή του και  σε άλλα μέτωπα.

Μετά την Λατάκεια, ο στρατηγός είχε μια μικρή ανάπαυλα στην πατρική του πόλη Χάμα, και ακόλουθα, το φθινόπωρο του  2013 του ανατέθηκε η επάνδρωση και εκπαίδευση μιας άλλης μονάδας Ειδικών Δυνάμεων που θα ήταν πρωτίστως επιθετική και όχι αμυντική.

Ο Χασάν Σουχέιλ επέλεξε  τους στρατιώτες που θα αποτελούσαν αργότερα την Μονάδα των Τίγρεων. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και ο έμπιστος συνεργάτης του , διοικητής Αλ Σλειτάν.
Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, ο »Τίγρης» δεν έχει ακόμη χάσει καμία μάχη κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία. Η μονάδα του είναι ευρέως γνωστή για τις επιτυχίες της και την αντοχή της στη μάχη. Έχει απελευθερώσει τις κεντρικές φυλακές του Χαλεπίου, την πόλη Μαρέκ στα βόρεια της Χάμα και τα πεδία του φυσικού αερίου Αλ Σάαρ στη Χομς.

07733_1083645981068727191_nΕπί του παρόντος, η θρυλική φιγούρα του ηρωικού συριακού στρατού δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της σταδιοδρομίας του, στην επαρχία Χαλεπίου για την ανακατάληψη όλων των οδών, περασμάτων, δρόμων και περιοχών  της βόρειας επαρχίας που ενώνουν τη Συρία με την Τουρκία. Πρόκειται για μια μάχη μεγάλης στρατηγικής αξίας που ίσως κρίνει την έκβαση αυτού του βρώμικου και ανελέητου πολέμου. Αν διασφαλισθεί το κλείσιμο όλων των περασμάτων της υπαίθρου , οι τρομοκράτες τζιχαντιστές δεν θα μπορούν πλέον να ανεφοδιάζονται σε ανθρώπινο δυναμικό , όπλα και τροφοδοσία μέσω των συνόρων της Τουρκίας.

Όντας εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό της Συρίας, χωρίς τη δυνατότητα διαφυγής στην Τουρκία για περίθαλψη και αντικατάσταση από άλλους επιλαχώντες τρομοκράτες, θα νικηθούν πολύ εύκολα από τον συριακό στρατό, έστω και αν διαθέτουν βαρύ αντιαρματικό και ρουκετοφόρα συστήματα.
Ένας λόγος για τον οποίο το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στις κουρδικές δυνάμεις και στους χαλδαίους ασσύριους (καθολικοί χριστιανοί) στις περιοχές των συροιρακινών συνόρων, είναι για να δημιουργήσει εναλλακτική οδό διαφυγής και ανεφοδιασμού σε περίπτωση που  ο Τίγρης μαζί τους αποφασισμένους  φαντάρους της συριακής γης, καταφέρουν να υλοποιήσουν το μεγαλειώδες στρατιωτικό τους επίτευγμα.

Ας  ευχηθούμε στον ηγέτη του συριακού στρατεύματος να δώσει φέρει εις πέρας και αυτήν την επίπονη, πολύ δύσκολη και  κρίσιμη αποστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου